Acum citesti
Shimano introduce o nouă gamă de șosea: Claris

Confirmând previziunile unora și negându-le pe ale altora, vânzările de biciclete entry-level cresc la nivel global și se pare că acest lucru i-a făcut pe japonezii de la Shimano să pluseze în ceea ce privește grupurile care echipează astfel de biciclete. Așadar, să îi urăm bun-venit noului membru al familiei Shimano, Claris.

Pentru o idee mai clară a poziționării Claris, producătorul l-a plasat între grupurile 2300 și Sora. Deci, ceva foarte entry-level. În susținerea acestui fapt vin cele 8 viteze de care dispune și combinația standard de foi ale angrenajului, 50-34, adică varianta compactă. Totuși, vei putea opta și pentru 52-39 sau versiunea cu 3 foi.

Un avantaj pe care Claris îl va avea este compatibilitatea sporită cu componente aparținând altor mărci, astfel crescând numărul de opțiuni pe care un producător îl are privind echiparea unei biciclete entry-level. De exemplu, acest poate opta pentru schimbătoare Claris și pentru un bloc de pinioane și/sau lanț al altui producător dacă acestea mențin prețul scăzut fără a afecta calitatea.

Shimano nu s-a gândit doar la cursierele entry-level, pentru care oferă noul Claris cu tot cu manete dual-control, ci și la bicicletele de oraș derivate din cursiere și la cele de fitness. Mai precis, cele care au un ghidon plat în loc de coarnele specifice unei biciclete de șosea. Claris joacă bine rolul de set funcțional, discret și care ține greutatea în limitele normalului, mai ales dacă nu este vorba de uzură intensă. Așadar, setul se potrivește celor care merg cu bicicleta la serviciu sau la școală sau o folosesc pentru plimbări recreaționale, fără a atenta la integritatea portmoneului.

Via Shimano

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

15 + 14 =