Acum citesti
Noile frâne Hayes Radar au fost prezentate

Hayes nu a avut o reputație prea bună în ultimii ani, existând o serie de nemulțumiri la adresa frânelor produse de aceștia. Totuși, producătorul lucrează din greu pentru a-și îmbunătăți imaginea și lansează un nou model, despre care spune că va schimba percepția consumatorului asupra acestui brand.

hayes_radar

Primul model de frână a fost lansat în 1997, urmat de conceptul flip-flop (ce permitea inversarea manetelor), dar și de standardul Post Mount sau de 6-bolt pentru disc. O perioadă bună pentru cei de la Hayes, dar care cu timpul a avut de suferit din cauza calității slabe a anumitor produse. În prezent, s-au întors cu un nou concept.

Hayes Radar urmează a umple golul dintre modelul entry-level, Dyno și cel high-end, Prime. Vor concura direct cu Magura MT2, Avid Elixir 3 sau Shimano Deore, deci în segmentul mid-level și vor fi oferite pentru 95$. Greutatea este de 280 de grame și vor putea fi utilizate pentru Cross Country sau All Mountain.

Etrierul utilizează două pistoane cu diamtrul de 22mm și beneficiază de sistemul Crosshair, care permite un reglaj facil. Sunt disponibile cu discuri de 140, 160 sau 180mm. De asemenea, numărul de piese care constituie această frână au fost reduse pe cât de mult posibil, pentru a le face mai durabile. Hayes va miza pe ulei mineral și va renunța la lichidul de frână DOT.

via Hayes

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seven − one =