Acum citesti
Roți Lightweight Fernweg pentru anvelope

Compania care fabrică roțile la care visează mare parte a suflării cicliste a anunțat două dintre noutățile cu care se va prezenta la finele lunii la Eurobike. Este vorba despre o versiune pentru anvelope a modelului Fernweg și varianta îmbunătățită a setului Meilenstein.

Setul Fernweg C (foto sus) va folosi tehnologia utilizată la Meilenstein C pentru disipare a căldurii generate în timpul frânării, iar ca modificări va suferi un minim, cel necesar montării anvelopelor pe aceste jante, în loc de baieuri. Specificațiile complete nu au fost încă oferite, dar se știe că vor fi compatibile cu seturile de 11 pinioane.

Meilenstein este o pereche de roți greu de îmbunătățit, dar se pare că nemții au mai găsit câteva amănunte pe care să le ducă la un nivel superior. Au început cu așezarea carbonului pe care l-au dispus în așa fel încât deformările să apară doar la temperaturie înalte, fiind vorba tot de cele din timpul frânării și au continuat cu finisarea marginilor jantei, ceea ce a dus la o mai bună rezistență la impact. O decizie contrară celor de până acum a fost alegerea unui profil mai mic al jantelor, de la 53mm la 47,5mm, prin care stabilitatea a fost îmbunătățită, mai ales în cazul vântului lateral. Numărul de spițe este de 16 pentru roata de față și 20 pentru cea de spate, iar greutatea de 475 de grame cu 625 de grame, setul cântărind în total 1.100 de grame. Roțile vor fi rigide, cele mai rigide produse de Lightweight conform declarațiilor lor, dar vor avea o limită de greutate a celui care le folosește, de 100 de kilograme.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twenty − 12 =