Acum citesti
Cosmic Carbone 40, cele mai noi roți de carbon Mavic pentru anvelope

Producătorul francez Mavic aruncă în joc încă o pereche de roți, de această dată destinată exclusiv anvelopelor convenționale. Cosmic Carbone 40 sunt construite în mare parte din carbon, cu niște secțiuni de aluminiu în puncte critice, iar cea mai importantă promisiune a lor este dispersia căldurii generată în timpul frânării.

Noul set nu dă cântarul peste cap, având 1.545 de grame (670/875), însă Mavic mizează pe alte caracteristici care ar trebui să îi facă un renume bun acestei perechi. Cosmic Carbone 40 sunt primele roți de carbon ale francezilor cu un profil al jantei de 40mm, adică un fel de punte între cele cu profil de 30mm și cele cu profil de 52mm. Acum că gama de roți este mai variată, care sunt avantajele concrete ale setului de față?

Mavic a folosit niște rășini speciale la construcția suprafeței de frânare, care este din carbon, astfel că mare parte din căldura generată de frecarea din timpul frânării este disipată. Implicația crucială este că janta nu se mai deformează, lucru care în caz contrar ar fi putut duce la distrugerea ei sau la distrugerea ei definitivă însoțită de o căzătură pe cinste.

Un alt plus pe care fabricantul francez pariază este faptul că secțiunile din aluminiu ale roților anulează nevoia unei benzi de protecție pentru cameră (cea care se așează în interiorul jantei) și că tensiunea din spițe este uniformă, ceea ce face mai ușor și service-ul.

Perechea Cosmic Carbone 40 vine și cu un set de anvelope și camere incluse, greutatea totală a setului în acest caz atingând 2.085 de grame, precum și cu saboții de frână necesari, care se pot utiliza în orice fel de condiții meteo și despre care producătorul vorbește la superlativ.

Via Mavic

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four × three =