Acum citesti
Rezumatul primei etape a Cupei Mondiale de Mountain Bike 2012

Weekend-ul trecut a avut loc prima etapă a Cupei Mondiale de Mountain Bike din acest an, în Africa de Sud, la Pietermaritzburg. Nu a fost o rundă cu surprize, favoriții fiind într-o formă bună și reușin să își adjudece primele victorii importante din acest sezon.

În proba de cross-country, Nino Schurter (Scott-Swisspower) a făcut legea, devansându-i pe Burry Stander (Specialized) și Manuel Fumic (Cannondale). Elvețianul nu a lăsat nimic la voia întâmplării și a imprimat de la început un ritm care s-a dovedit prea intens pentru sportivi ca Jose Hermida, Julien Absalon sau Jaroslav Kulhavy. Fumic a cedat ceva mai târziu ca ceilalți, iar Stander a fost lăsat în urmă de Schurter pe o coborâre tehnică. Sportivul echipei Scott-Swisspower își dorește foarte mult un loc în naționala Elveției care va face deplasarea la Londra cu ocazia Jocurilor Olimpice și nu are de gând doar să viziteze capitala Marii Britanii. Schurter este unul din principalii favoriți la medalia olimpică de aur în proba de cross-country, iar acest statut este întărit de evoluția din cursa de ieri. La categoria U23, cursa a fost adjudecată de Alexander Gehbauer, urmat de Gerhard Kerschbaumer și Markus Schulte-Luenzum.  Maja Wloszczowska (CCC Polkowice) a triumfat în proba feminină de XC, podiumul fiind completat de Emily Batty (Subaru-Trek) si Catharine Pendrel (Luna).

Greg Minaar (Santa Cruz Syndicate) s-a ținut de cuvânt și a câștigat întrecerea de downhill din țara sa natală. Victoria nu a fost una tocmai lejeră, timpul lui Aaron Gwin (Trek World Racing), cel de-al doilea clasat, fiind depășit doar cu 6 zecimi, după ce la un punct de intermediar de cronometrare, Minaar avea 2 secunde în spatele acestuia. Michael Hannah (Hutchinson United Tire) și-a rezervat a treia poziție a clasamentului prin evoluția sa.

Următoarea etapă a Cupei Mondiale de Mountain Bike va avea loc în data de 14 aprilie, la Houffalize, Belgia, având incluse probele de cross-country și cross-country eliminator.

Foto: Merida Multivan

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

7 + four =