Acum citesti
Comportare remarcabilă a lui Eduard Grosu în prima sa cursă importantă din 2014

Eduard Grosu, unul din cei doi cicliști profesioniști ai României, a dovedit că includerea sa în lotul formației italiane Vini Fantini-Nippo-De Rosa a fost una cât se poate de inspirată. Prima cursă importantă la care echipa a luat startul, GP Costa Degli Etruschi, a reprezentat și prima ocazie cu care Grosu și-a arătat potențialul, reușind să se facă remarcat.

grosu

Ciclistul român a făcut parte din principalul grup de evadare al zilei, care a stat la conducerea cursei circa 165 de kilometri din cei 190 pe care i-a numărat, plutonul condus de Lampre-Merida prinzând grupul de fugari cu 9 kilometri înainte de sosire. Grosu a reușit să își adjudece primul sprint intermediar al zilei și a încheiat cursa pe locul 93 din 124 de rutieri care au terminat întrecerea, alți 32 abandonând pe parcurs. Simone Ponzi a fost cel care și-a trecut în cont victoria în cursa de ieri. Următoare cursă profesionistă la care participă rutierul brașovean va fi Turul Dubaiului, care va avea loc între 5 și 8 februarie.

Cursa GP Costa Degli Etruschi este cursa tradițională de deschidere a sezonului de șosea din Italia și adună la start nume importante, anul acesta participând echipe ca Androni Giocattoli, Team Colombia sau Yellow Fluo, formațiile de World Tour Cannondale Pro Cycling și Lampre-Merida, dar și naționala U23 a Italiei și echipe puternice din Europa Centrală.

 

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

16 − sixteen =