Acum citesti
Oțel rafinat: bicicletă personalizată de contratimp semnată de Rob English

Pentru mulți dintre noi, bicicleta este un lucru de care suntem foarte atașați și poate chiar este ceva care ne reprezintă. Acest ultim aspect este valabil și pentru constructori, cel puțin pentru o parte din ei, care lasă o amprentă a măiestriei lor în fiecare bicicletă produsă. Un exemplu recent este o bicicletă pentru contratimp, realizată din oțel de către Rob English. Pe lângă aspect, grija pentru detalii a fost o precoupare importantă, iar rezultatul final vorbește de la sine.

Cât privește datele tehnice, bicicleta cântărește puțin peste 8 kilograme și este echipată cu setul electronic Shimano Dura-Ace Di2. Cum spuneam, Rob English s-a întrecut pe sine în ceea ce privește detaliile. Cablurile aproape că nu se văd, fiind introduse prin țevile cadrului, dar ce este cu adevărat remarcabil este faptul că lungimea segmentelor dintre punctul de ieșire din țevi și cel de prindere cu frânele, respectiv schimbătoarele este foarte mică. Practic, constructorul a renunțat la clasicele bucle ale cămășilor cablurilor.

Un alt artificiu de construcție privește ghidonul, care nu se prinde de gâtul furcii, ci este sudat direct de coroana furcii. Funcțional, este greu de estimat impactul acestui tip de construcție, dar cert este că contribuie din plin la traseul foarte discret al cablurilor. Totuși, în spiritul pragmatismului, acumulatorul setului electronic se află în tija de șa și pentru o încărcare mai facilă, un port micro-USB îi asigură conectarea la o sursă de curent. În rest, pozele vorbesc de la sine…

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

10 − five =