Acum citesti
O nouă etapă infernală în Turul Spaniei?

În câteva zile, mai precis pe data de 11 ianuarie, urmează să se anunțe oficial traseul Turului Spaniei 2012. Turul a devenit notoriu în ultimii ani datorită cățărărilor infernale pe care cicliștii trebuie să le parcurgă, iar anul viitor nu va face excepție.

Noul supliciu al participanților la Vuelta Espana se va numi Cuito Negro, loc în care se află o stațiune de ski. Deși nu impresionează deloc prin lungime – 2,8 kilometri – înclinația rampei atinge uneori și 25%! În plus, în momentul de față este un drum de pământ, lucrările de asfaltare urmând a debuta curând. Noua porțiune se va afla în continuarea deja celebrei urcări de la Valgrande-Pajares, în lungime de 20,7 kilometri. Așadar, cei 23,5 de kilometri care s-au adunat vor fi prilejul ideal pentru pretendentul la victoria finală din La Vuelta de a arăta ce poate.

Cuito Negro va fi inclusă, cel mai probabil, în etapa a 16-a care mai include două urcări de-a dreptul epuizante, San Lorenzo și Cobertoria.

Foto: Graham Watson

Vezi Comentariu (1)
  • asa le trebuie idiotilor care promoveaza doar tour de france….o lectie binevenita !! pentru ciclisti..care nu are tupeu nu are ce cauta acolo

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 × 1 =