Acum citesti
Hula Bike: te deplasezi fără să pedalezi

Se pare că imaginația unor producători nu cunoaște limite. Hula Bike este un bun exemplu în acest sens, deoarece forma sa aduce cu o bicicletă, în schimb modul în care o pui în mișcare este diferit de cel al unei biciclete convenționale.

Conceptul celor de la Hula Bike se bazează tot pe efortul uman pentru deplasare, dar locul angreanjului a fost luat de două peg-uri pe care-ți sprijini picioarele. Roata de spate este de asemenea diferită, deoarece utilizează spițe mai scurte pentru un segment și spițe mai lungi pentru segmentul opus. Asta va face ca bicicleta să primească un impuls nou la fiecare rotire a roții.

Practic, tu va trebui să forțezi în picioare pentru a te deplasa pe Hula Bike. Deși poate părea puțin ciudat și chiar poate atrage ironiile celor din jur, conceptul funcționează fără a cere un tribut prea mare din punct de vedere al efortului. Mai mult decât atât, producătorul ne garantează că este chiar mai distractiv să te deplasezi astfel.

Diametrul roții de spate este mai mic decât cel al roții frontale, iar Hula utilizează o singură frână, deoarece se presupune că nu vei atinge viteze amețitoare. Alte detalii găsești pe bikeforest.com.

via Bike Forest

Vezi Comentarii (2)
  • Interesant concept. Desi nu vad o astfel de bicicleta depasind stadiul de „fetish”, cum este si cazul acelor biciclete chopper: bune in parc, putin in oras, plimbari. etc.

    Dar ideea in sine este interesanta: deplasarea fara ajutorul unor angrenaje mecanice. Presupun ca si efortul fizic depus este destul de intens, chiar daca pare o simpla miscare sus-jos.
    Oare Hula asta este buna pentru recuperarea fizica sau ca exercitiu pentru spate?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seventeen + nine =