Acum citesti
Mongolia Bike Challenge 2012 la un pas de start

Cursa ori mai bine zis aventura pe două roți intitulată Mongolia Bike Challenge este la o zi distanță de start. Concurenți din 19 țări vor porni sâmbătă, 28 iulie, în competiție, ei având de parcurs 10 etape care însumează 1.400 de kilometri și 14.000 de metri de ascensiune. Bicicleta oficială a evenimentului la care participă 108 oameni va fi Orbea Occam.

Întrecerea nu este atât de mult o competiție între adversari, cât va fi o luptă a fiecărui sportiv cu el însuși, un travaliu fizic și psihic care îi va scoate la iveală pe cei mai hotărâți dintre rideri. Premiul cel mare al cursei va fi experiența traversării unei țări atât de vaste precum Mongolia, de la deșerturile nesfârșite la trecătorile montane viu colorate. Periplul va porni din Ulan Bator și se va încheia pe 9 august la mănăstirea Erdene Zuu din Karakorum.

Chiar dacă există mulți temerari care se aliniază la start, lucrurile sunt ceva mai complicate. În medie, doar 70% din participanți ajung să treacă linia de sosire. Rămâne de văzut câți vor fi de această dată!

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

9 + 5 =