Acum citesti
Noua furcă Fox 40 Float RC2 2014, pentru Downhill

fox_40_float_2013_1Fox lansează vârful de gamă, modelul 40 Float RC2, dezvoltat în strânsă legătură cu noul amortizor, DHX RC4. Pe scurt, greutatea a fost redusă față de modelul anterior, iar performanțele au crescut. Deși inițial se vehicula faptul că noua furcă va avea o construcție Upside-Down, cei de la Fox au decis să mizeze în continuare pe o structură clasică.

Este concepută (momentan) pentru roțile de 26 de inch (o versiune pentru 27.5 este în lucru), are o cursă de 203 mm, funcționează cu cartuș de aer ce permite o presiune între 45 și 80 psi și permite setarea compresiei low și high speed. Brațele superioare măsoară 40 de mm, iar axul de prindere al roții, 20 de mm. Frâna poate fi montată după standardul PostMount. Greutatea cu toate aceste specificații este de doar 2711 grame, incluzând aici axul pentru prinderea roții și gâtul standard (netăiat) de 265 mm.

Noile brațe inferioare incorporează un sistem de aerisire, aflat în spatele podului, pentru a înlătura presiunea din interior în cazul diferențelor mari de nivel sau în cazul diferențelor mari de temperatură.

fox_40_float_2013_2

În ceea ce privește cursa noii furci, în prima jumătate aceasta este liniară generând o forță de frecare foarte mică, pe când în a doua jumătate a cursei, tu ești cel care poate alege una dintre cele 9 setări distincte ale pistonului. Totul se realizează intern, prin demontare. Se menționează de asemenea că noul cartuș nu a necesitat protecție hidraulică pentru Bottom Out.

fox_40_float_2013_3

via Fox

 

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four + 4 =