Acum citesti
Detalii despre noua furcă Fox din seria 36

Dacă în ultimii ani cei de la Fox au considerat că furcile din seria 36 nu au nevoie de niciun upgrade, a sosit momentul să se facă tranziția la noul sistem FLOAT (Fox Load Optimized Air System), despre care au fost publicate mai multe informații. Așadar, seria 36 face trecerea de la arc la cartușul de aer.

 fox_36_2015

În principiu, două aspecte importante descriu noua furcă Fox 36: va fi singura ca va avea un ax convertibil pentru prinderea roții și de asemenea, prima furcă din gama 2015 care va primi noul sistem Float. Va fi cu 385 de grame mai ușoară decât versiunea anterioară iar brațele inferioare vor avea un design conic cvintuplu, pentru rezistență și rigiditate excepțională. Prinderea pentru etrier este gândită pentru discurile de 180mm.

În ceea ce privește cartușul de aer, acesta va oferi posibilități de tuning multiple. De asemenea, o valvă este responsabilă pentru a permite aerului să umple camera negativă pentru a egala presiunea de aer atunci când furca este comprimată spre cursa maximă. Pentru bottom out, furca este prevăzută cu un Bumper din cauciuc dur. Mai mult decât atât, prin utilizarea design-ului dual air, sunt reduse vibrațiile transmise din furcă către ghidon, făcând astfel tura mult mai confortabilă.

Cursa furcii va putea fi modificată intern, cu ajutorul unor distanțiere. Astfel, poți opta pentru o cursă de 160 sau 180mm, dar și pentru 130 (29ere) sau 110mm (pentru cei care folosesc furca la Dirt Jump).

Axul de prindere al roții cu un diametru de 20mm poate fi facil înlocuit cu unul de 15mm, prin utilizarea unor adaptoare suportându-le pe cele cu o lățime de 100 sau 110mm. Furca va fi disponibilă în 3 versiuni, pentru roți de 26, 27.5 și 29 de inch.

ax_fox_36_2015_1

via Fox

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × five =