Acum citesti
Ghidonul-pipă RITCHEY BULLMOOSE revine, acum din carbon

Acum vreo 36 de ani, prin 1978 mai exact, Tom Ritchey participa la Repack Downhill din Marin, SUA. O făcea pe o bicicletă împrumutată şi se pare că îi dădea tare de tot la vale având şanse bune de podium. Din păcate pe la jumătatea traseului ghidonul îi alunecă şi se răsuceşte motiv pentru care este nevoit să se oprească să-l fixeze la loc. „Timpul obţinut nu a fost cu mult mai mare faţă de câştigător, cu tot cu oprirea aia”, spune Ritchey. „Mă gândeam că tot ce am nevoie este doar un ghidon mai bun şi pot câştiga.”

Pentru a nu mai avea ghinion pe viitor el a modificat pipele pe care le avea într-o singură piesă triunghiulară sudată de ghidon. La vremea respectivă piesa a devenit standard pe primul sau mtb şi multe altele. Acum, 36 de ani mai târziu, modelul s-a întors!

RITCHEY BULLMOOSE wcs carbon 1 RITCHEY BULLMOOSE wcs carbon 2

Noul WCS Bullmoose primeşte un profil mult mai discret faţă de original însă păstrează designul triunghiular. Forma rezultată este extrem de solidă beneficiind în acelaşi timp de greutatea redusă a carbonului şi proprietăţile acestuia de a atenua vibraţiile. Instalarea pe gâtul furcii se face printr-un colier din aluminiu lipit de pipa de carbon.

Noul Ritchey WCS Bullmoose este disponibil in 3 dimensiuni (pipă x lăţime):

70 x 720mm
80 x 730mm
90/100/110 x 740mm

Greutatea anunţată este de 280g pentru dimensiunea 80×730mm. Combo-ul va fi disponibil din această toamna la preţul de 299,95$.

Iată şi cum arăta originalul:

RITCHEY BULLMOOSE wcs carbon 4 RITCHEY BULLMOOSE wcs carbon 3

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

16 + 16 =