Acum citesti
XC Gear Hammerhead 360 este noua pipă pentru mtb sau gravel, care atenuează vibrațiile

XC Gear este o marcă nouă, fondată în 2015, care tocmai a anunțat primul lor produs pentru mtb: pipa Hammerhead 360 cu atenuare a vibrațiilor. Sistemul este simplu și constă într-un set de elastomeri care se prind între ghidon și pipă.

Pipa XC Gear Hammerhead 360

Noua pipa Hammerhead 360 are la bază un alt produs, și anume ghidonul XC Gear MAKO 360, destinat motocicletelor. De jur-împrejurul ghidonului avem elastomeri, cu durități diferite, care reduc vibrațiile ce au reușit să treacă de suspensia furcii. Dacă furca este rigidă, atunci beneficiul unei pipe cu amortizare este și mai mare.

Întrucât se elimină contactul metal-pe-metal dintre ghidon și pipă, este de bun simț să presupunem că elastomerul intercalat între cele două piese, va reduce măcar o parte din vibrații. Compania spune că această „suspensie” reduce stresul asupra încheieturilor mâinilor, mâinilor și brațelor. Mai puțin stres înseamnă mai puțină oboseală, iar asta înseamnă, în teorie cel puțin, că poți pedala mai mult timp și cu viteză mai mare.

XC Gear a făcut un test mai puțin științific, folosind senzorul de la un iPhone, pentru a măsura cu cât se reduc vibrațiile la ghidonul lor pentru moto. Au arătat că la relanti, vibrațiile sunt reduse în medie cu 18%, iar în mers cu 38% în medie. Putem presupune așadar, că și pipa pentru bicicletă are efecte pozitive.

Cei interesați de această nișă a micro-suspensiilor, dar aparent în creștere, poate sunt interesați și de ghidonul Fasst Co Flexx, din aluminiu sau carbon, care are micro-suspensii integrate în el. Imaginează-ți doar ce „ultra” suspensie poți obține dacă la mtb pui anvelope Plus, furcă cu suspensie și pipă și ghidon cu micro-suspensie.

XC Gear Hammerhead 360 – opțiuni de amortizare

Micro-suspensia oferită de Hammerhead 360 este „reglabilă” folosind ealstomeri de culori diferite:

  • PRO – albastru
  • AGRESIV – verde
  • TRAIL – roșu

XC Gear Hammerhead 360 – preț și specificații

Noua pipa XC Gear Hammerhead 360 cu atenuare a vibrațiilor, este disponibilă în varianta pentru ghidoane cu diametru 31.8, lungimea fiind de 45 mm. Prețul anunțat este de 399,99$. Pipa este produsă în SUA, iar pentru livrare în România se mai adaugă taxe poștale de 80,30$.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × 4 =