Acum citesti
Analog Cycles Discord Creemee este noua pipă extrem de scurtă pentru gravel bike

Noua pipă Discord Creemee de la Analog Cycles – SUA, cu lungime zero ar putea fi soluţia pentru cei care doresc o poziţie mai dreaptă, confortabila şi stabilă pe bicicleta lor gravel sau trekking. Cum bicicletele moderne pentru enduro, apoi trail, apoi cross country, iar de curând şi cele gravel şi aventură, au adoptat geometrie mai confortabilă cu reach mai lung şi pipe mai scurte, Analog Cycles a lansat acum cea mai scurtă pipă posibilă, cu lungime zero, pentru a se potrivi mai bine celor care trec pe offroad, dar folosesc bicicletă cu ghidon drop. Practic ghidonul vine fix deasupra ţevii steerer a furcii.

Ideea acestui nou produs a fost că riderii noii discipline „gravel” aveau ghidonul poziţionat prea în faţă, folosind pipele clasice de pe piaţă. În urma testelor supriza a fost că aducând ghidonul mai în spate, manevrabilitatea nu a avut de suferit. Noua pipă este construită prin prelucrare CNC din aluminiu 6061, se instalează pe furcă cu gât standard 1 1/8″ şi acomodează ghidon standard cu diametru de 31,8 mm.

Numele noii componente vine de la o prăjitură din Vermont, o îngheţată servită cu multe bombonele colorate. De aici şi pozele sugestive ale pipei.

Un alt avantaj al acestei pipe este că permite cicliştilor mai scunzi să folosească biciclete cu reach mai mare, oferind în acelaşi timp poziţie corectă pe bicicletă, fără a te obliga să faci compromis la geometrie sau offset la furcă.

Noua pipa Discord Creemee are 0 mm offset, înălţime 80 mm şi 52mm inserţie în ţeava steerer a furcii. Culorile disponibile sunt negru si argintiu, preţul anunţat fiind de 165$. Analog Cycles livrează şi în Europa însă nu şi în România. Spre exemplu livrarea pentru Germania sau Polonia costă suplimentar 43$. Mai departe, de aici poate o aduce un prieten.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

16 − 3 =