Acum citesti
Merida One Sixty 2013 pentru Enduro

Merida a prezentat săpătămâna trecută, în cadrul Press Camp-ului din Palma de Mallorca, noua armă pentru enduro, botezată One Sixty, ce urmează a fi  lansată oficial în sezonul 2013.

Lesne de dedus, numele provine de la cursa suspensiilor acestei biciclete, atât furca cât și amortizorul spate împreună cu bascula, furnizând o cursă de amortizare de 160 mm. Taiwanezii au declarat că au urmărit prin proiectarea lui One Sixty, să ofere o bicicletă foarte capabilă în off road, cu un șasiu sensibil care amortizează cu plăcere denivelările mari. De asemenea, One Sixty este bine gândită și pentru porțiunile de urcare, unde efortul ciclistului este minimizat pe cât de mult posibil.

Deoarece bicicleta prezentată era încă în stadiul de prototip, dar aproape gata de faza de producție, graficele de pe bicicletă nu erau cele finale. Greutatea cadrului este de sub 3 kg, utilizează un ax 12/142 pentru prinderea roții spate iar seat tube-ul permite utilizarea cu succes a unei tije de șa reglabile, care face parte din echiparea standard.

Pe bicicletă a fost instalată o furcă foarte capabilă, modelul Float de la Fox cu brațe groase de 36mm și cursă de 160 mm, un sistem de transmisie integral Sram X0, frâne Sram X0 și anvelope Maxxis Minion DH. Roțile provin de la DT Swiss.

Controlul oferit de bicicletă a fost foarte bun, pe traseul de coborâre de aproximativ 3 km pe care l-am abordat. Coborârile pe pietre au fost rapide, iar manevrabilitatea în viraje excelentă. Cursa foarte generoasă a furcii dar și ghidonul foarte lat au avut un cuvânt greu de spus în acest sens.

Prețul noului One Sixty urmează a fi comunicat.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nineteen + three =