Acum citesti
La Padina Fest cucerește un munte

Dacă ediția de anul trecut a stat sub semnul ecologiei, anul acesta, pe lângă obiectivul principal de protejare a naturii și ridicare a educației montane, Padina Fest pune un deosebit accent pe sport și mișcare în aer liber organizând trei maratoane.

Cei pasionați de ciclism vor avea ocazia de a explora Parcul Natural Bucegi cu traseele incredibile din zonă în cadrul Maratonului Bucegilor, un maraton de mountain bike cross country, într-un cadru spectaculos, la o altitudine de până la 2000 metri. Traseul, de aproximativ 40 km cu o diferență de nivel de 1000 metri, va avea startul pe platoul Lunca Padinii și va trece pe lângă numeroase obiective turistice: Lacul Bolboci, Șaua Dichiului, Valea Dorului, Piatra Arsă, Babele, Cerdacul și Peștera.

Noutatea acestei ediții o constituie organizarea întrecerii sportive Provocarea Bucegilor, un maraton de alergare exclusiv pe cărări de munte. Traseul, urmărind doar zonele marcate din Bucegi, are 40,3 kilometri și 2444 metri diferență de nivel pozitivă. Cei care doresc să încerce ceva diferit pot opta pentru o cursă mai scurtă și nou folosită în România, o cursă de tipul „Hit the Top up and down challenge”. Direcția Omu (16,95 kilometrii, 1281 metri diferență de nivel pozitivă) presupune atingerea vârfului Omu, cel mai înalt vârf din masivul Bucegi, și întoarcerea înapoi la start/finish pentru terminarea cursei.

Din dorința de a îmbina sportul cu protejarea naturii, Padina Fest lansează mișcarea “La Padina Fest cucerește un munte!”, inițiativă menită să încurajeze participanții să vină la festival fie pe traseele montane deja amenajate, fie pe bicicletă. În acest sens sunt puse la dispoziția toate informațiile necesare pe site-ul festivalului.

Alte activități sportive ce vor avea loc la festival sunt cele din aria alpinismului: tiroliana, rapel, cățărare, drumeții montane și multe alte surprize care vor ridica adrenalina participanților la cote maxime. Aventura și mișcarea vor fi însoțite de momente de refacere și sesiuni de EcoRelax cu metode practice de relaxare și meditație care oferă participantului alternative armonioase pentru eliberarea de stres, echilibru mental și exerciții fizice utile corpului și spiritului. În cadrul acestor sesiuni se vor prezenta tehnici de Tai Chi, Qui Gong și pranayama (exerciții de respirație).

Dacă pe timpul celor cinci zile de festival participanții vor avea ocazia de a lua parte la workshopuri diverse, se vor destinde în zona de relaxare cu hamace special amenajate și vor putea urmări filme dintre cele mai diverse, serile vor fi animate de concerte ale unor trupe consecrate precum și trupe debutante care promit un show de excepție. Vița de Vie, Suie Paparude, Steelborn, OCS, Kumm, Emeric Imre sunt doar câteva dintre formațiile care vor urca pe scena festivalului. Mai mult, anul acesta seria concertelor se întinde și pe seara de duminică.

Ediția de anul acesta se bucură de implicarea Vodafone, Volksbank, Ciuc, HyperSport, Giant, Generali, 360 Revolution, a autorităților locale precum Consiliul Județean Dâmbovița, Parcul Natural Bucegi, Primăria Moroieni și a partenerilor media Radio Guerilla și 24 Fun.

Festivalul Padina Fest își deschide porțile pentru cea de- a 3-a ediție între 1 și 5 August pe Platoul Lunca Padinii din Munții Bucegi și îi așteaptă pe toți cei care doresc să se alăture mișcării într-un cadru organizat în care respectul pentru natură este pe primul loc in prioritățile organizatorilor.

Pentru mai multe detalii legate de festival și maratoane accesează www.padinafest.ro

Vezi Comentariu (1)
  • iar se intersecteaza cu un concurs de la care nu pot lipsi,garina!vedeti ce inseamna sa ai o virsta,zile numarate(sper cit mai multe)…nu te poti decide la care sa te duci. am o revansa de luat la garina la categ+46,la anu’sigur vin aici,daca sunt sanatos si fortos.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

six + five =