Acum citesti
Două Roți, app-ul românesc pentru bicicliști

Piața telecomunicațiilor este invadată de smartphone-uri, lucru ce deschide drumul pentru digitalizarea oricărei activități. Bicicleta nu face excepție, doar că nu sunt foarte multe aplicații disponibile pentru (bi)cicliști. Aici intervine Valentin Mladin, cel care a dezvoltat Două Roți, o aplicație destinată pasionaților de ciclism din România.

În cadrul aplicației, poți găsi locațiile celor mai importante magazine de profil, știri, evenimente și multe alte lucruri utile pentru cei care folosesc bicicleta. Dar să îl lăsăm pe Valentin să ne zică mai multe despre Două Roți.

În primul rând, necesitatea unei astfel de aplicații a venit din partea mea, căutând așa ceva pentru uz personal, microbul bicicletelor atingându-mă de vreo doi ani. După ce am căutat și am văzut că nu există, eu, începând deja să învăț programare pentru iOS, m-am apucat de treabă. Dintre avantajele pe care le conferă această invenție, mobilitatea este cuvântul cheie, permițănd oricui să acceseze informațiile din aplicație. De asemenea, sunt unele categorii care oferă informații exacte și utile precum adresele magazinelor de biciclete sau locuri de închiriere și manualele de utilizare pentru diferite componente ale bicicletelor. Și listarea tuturor evenimentelor de profil este un generator de informații pentru cei interesați.

Mai departe, știrile prezente pe cele importante site-uri de profil sunt aduse mai aproape de cei pasionați, dându-le posibilitatea de a le accesa de oriunde, nu numai din fața unui computer.

Pentru a dezvolta aplicația a trebuit un nivel de muncă destul de ridicat, ținând cont că a fost prima mea aplicație finalizată pentru iOS, însă așa am învățat foarte multe lucruri ce mă vor ajuta în continuare la dezvoltarea noii versiuni.

În ceea ce privește punctele de inchiriere a bicicletelor, Bucureștiul este prezentat singur. Pentru categoria Magazine am acoperit, până acum, București, Cluj-Napoca, Timișoara și Iași. Voi adăuga în curând magazinele din toate orașele mari din țară, însă culegerea de date este puțin anevoioasa, eu fiind din București și bazându-mă numai pe informațiile de pe internet.

Ca plan de viitor principal este lansarea variantei PRO a aplicației, ce va fi disponibilă contracost. În aceasta aș vrea să cuprind și diferite unelte de folos imediat, precum calculator de spițe sau de rapoarte ale pinioanelor, dar și o hartă interactivă pe care utilizatorul va putea urmări un traseu prestabilit. Pe lângă acestea aș vrea să adaug o categorie de review-uri plus trasee urbane, de mountain bike și downhill. Bineînțeles, toate categoriile din prima versiune se vor regăsi și în cea PRO. Totodată, o să fac ambele aplicații compatibile nativ și cu iPad-ul. În momentul actual, aplicația este gândită doar pentru iPhone și iPod touch. Oricum, eu aștept sugestii și opinii, sperând doar sa le pot onora.

Cât despre impactul aplicației până acum, nu pot cuantifica încă succesul aplicației decât prin feedback-ul primit până acum care a fost unul mulțumitor. Fiind prima aplicație care tratează acest subiect, așteptările sunt, cred, mai mari decât ceea ce ofer eu momentan. Acest lucru sper să se schimbe odată cu versiunea PRO. Publicul țintă al aplicației va rămâne pasionatul de ciclism în general, informațiile fiind de natură generală. Acest format va fi păstrat și în versiunea viitoare, însă datele vor fi altfel structurate pentru a putea fi mai ușor găsite de diferitele categorii de bicicliști.

Aplicația poate fi downloadată de aici.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × one =