Acum citesti
XC în salină: Călătorie Spre Centrul Pământului

Primăvara este un termen prea îndepărtat pentru începutul de sezon, sau cel puțin aceasta este opinia a tot mai mulți organizatori de curse de mountain bike. Așadar, dacă dorul de întrecere te cuprinde subit cândva pe la finele lunii februarie, să zicem în ziua de 24, o să ai ocazia perfectă să îți demonstrezi forma sportivă la Călătorie spre Centrul Pământului.

Nu vorbim aici despre romanul lui Jules Verne, ci despre ceva mult mai la îndemână pentru entuziaștii din România ai pedalatului. Paul Drăgan, organizatorul TransAlpin Bike Marathon, ne pregătește o premieră, și anume prima cursă de mountain bike desfășurată într-o salină, cea din Slănic Prahova, mai precis. De fapt, pot fi socotite mai multe premiere, cum ar fi prima cursă subterană de profil ori prima cursă într-un spațiu închis, lista putând continua. Dar nu aceasta este esența.

Evenimentul se anunță unul pe cinste, în principiu experienței consistente a echipei organizatorice. Câteva coordonate ale sale arată astfel: o buclă de 3 kilometri va fi traseul, locuri sunt limitate, în număr de 200, și întrecerea se va desfășura în manșe. Pentru a putea lua startul concurenţii trebuie să achite taxa de participare în valoare de 50 lei sau 75 lei în funcţie de data la care s-a făcut plata.

Concursul se va desfăşura la o adâncime de 208 metri şi, pentru prima dată, nu contează care sunt condiţiile meteo de la suprafaţă. Indiferent dacă plouă, ninge sau viscoleşte, concurenţii se vor bucura de o temperatură constantă de 12 grade şi o suprafaţă de rulare uscată.

Detalii complete despre cursă precum și posibilitatea de înscriere există pe site-ul dedicat.

Vezi Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × one =