Acum citesti
O nouă întrecere în București, pe 6 octombrie, în Pădurea Băneasa

In primul weekend al lunii octombrie, amatorii de mountain bike sunt invitati sa participe la o competitie pe echipe care se va desfasura pe un nou traseu amenajat in pădurea Baneasa. Intrecerea este organizata de MPG in cadrul Romanian Corporare Sports, cel mai amplu sistem de campionate sportive pe echipe adresat companiilor din Romania, si este dedicata oricarui pasionat de ciclism.

Cum toamna se numara kilometrii (parcursi cu bicicleta!), iubitorii de mountain bike au sansa, la final de sezon, sa-si adauge in calendarul personal, inca o competitie.  Intrecerea urmeaza sa aiba loc sambata, 6 octombrie, in padurea Baneasa si este  deschisa tuturor doritorilor. Inscrierile se pot face individual sau prin companie, pe site-ul oficial al evenimentului: http://mtb.corporatesports.ro/ro/ . Participarea va fi in echipe formate din doua persoane, la oricare dintre cele trei categorii: feminin, masculin si mixt.

Un traseu nou in padurea Baneasa, marca Razvan Juganaru

Intrecerea de ciclism programata pe 6 octombrie va avea loc pe un traseu de 36 km (12 Km x 3 ture), conceput de Razvan Juganaru, campion national la ciclo-cross si vice-campion national la MTB Maraton.

“Evenimentul se desfasoara in padurea Baneasa, zona in care s-au mai amenajat trasee pentru competitii similare, dar niciunul pana acum nu a strabatut potecile din aceasta parte a padurii. La intrecerea din 6 octombrie vom inaugura aceasta zona. Traseul a fost conceput astfel incat sa nu se suprapuna, decat in locurile unde nu aveam alta varianta, cu bucati din trasee deja experimentate. Dificultatea este scazuta, nu exista portiuni tehnice, prin urmare orice concurent cu o minima pregatire se poate descurca. Asa cum ii spunem noi, este un traseu de fuga, destul de virajat in anumite portiuni, care te imbie sa te bucuri de o plimbare placuta prin linistea unei paduri situate atat de aproape de aglomeratul Bucuresti.” – a declarat Razvan.

Harta traseului este disponibila aici.

Sponsori si parteneri

Inca de la prima editie, competitia de ciclism organizata in cadrul Romanian Corporate Sports se bucura de sprijinul FR Ciclism si a unor parteneri de incredere. DPD Romania, Force1, Green – Agent de Asigurare, Omniasig, Pullman si Regina Maria sustin evenimentul din pozitia de sponsor oficial. Acestora li se alatura sponsorul Isostar si Käercher, ca partener tehnic.

In ceea ce priveste promovarea evenimentului, ne sunt alaturi pe traseu: FreeRider.ro, romaniapozitiva.ro, liberinmiscare.ro, hotcity.ro, doingbusiness.ro, manager.ro, Zile si Nopti si Inga Media.

Vezi Comentarii (29)
  • Poate ar trebui luat in calcul si alte aspecte. Padurea Baneasa este spatiu public pana la urma, iar ideile aplicate in ciclismul romanesc (mtb, sosea, curse de masa) au fost si ele importate la randul lor de undeva.

  • Am vorbit cu Razvan si la telefon dar degeaba. Nu stiu cum puteti scrie „Un traseu marca Razvan Juganaru” cand se desfasoara pe traseul facut si muncit de noi de la Nomad/Prima Evadare. Acelasi start/finish aceleasi poteci de la Skoda Velo.

    Pe langa faptul ca e lipsit de fairplay sa faci concurs pe traseul altora mai este copiat si conceptul concursului Skoda Velo Challenge in acelasi loc. Pana acum cei care au facut concursuri s-au respectat si nu au ajuns in situatiile astea jenante de copy / paste invazive.

  • Road |Rider conform spuselor tale probabil ca urmatorul pas ar fi sa mearga pe traseul lui Tudy de la Geigeir/Sibiu sa faca cel mai dificil maraton marca Razvan Juganaru cum ati spune voi.

  • Doar am facut o remarca legata de Padurea Baneasa. Atata tot. E ca si cum s-ar desfasura doua curse de sosea care ar avea o parte (mai mica sau mai mare) din traseu pe acelasi drum, lucru care se intampla, din cate stiu eu. De exemplu, Criterium du Dauphine si Turul Frantei, unde etapele montane sunt aproape aceleasi.

  • Aici 80% e la fel. Are acelasi start si acelasi finish. Are acelasi concept/idee. Are acelasi target. Exemplele date de tine pe langa faptul ca sunt de sosea si nu cureti traseul, nu il marchezi nu cauti solutii pe unde sa treci si cum…cred ca au mult mai multe diferente intre ele.

  • Am putea intinde polemica pe parcursul a multe pagini, mai ales in ceea ce priveste traseul.
    Dar nelamurirea mea este daca Skoda Velo Challenge, despre care tu zici ca a fost copiata, a fost cursa care a aplicat pentru prima data acest concept/idee si care s-a adresat pentru prima data acestui target. Ma intreb daca nu au mai fost curse, nu neaparat in tara si nu neaparat de mtb, care au mai folosit acest concept, cel de corporate challenge?

  • Or fi fost undeva in lume concursuri asemanatoare dar nu pe acelasi traseu. Poti sa dai copy/paste si sa schimbi macar locul, sa concepi un traseu.

  • Parerea mea este ca acest concurs macar poate fi mutat in alta parte. Ina ceasta tara nu exista trasee comune la concursurile de MTB , exceptie cele organizate de aceleasi cluburi. Exemplul cu Franta e patetic.

  • Daniel Sardan. respect pt ce ai facut si ce faci in continuare pt ciclism, dar sa fiu sincer nu ma asteptam la reactia asta din partea ta, mai ales dupa discutiile avute. Nu imi place sa intru in discutii aprinse dar ma simt obligat sa raspund celor spuse de tine.
    In primul rand conceptul de concurs nu a inceput nici cu mine nici cu tine, iar padurea nu este nici a mea nici a ta nici a nimanui…
    O sa incep prin a-ti aduce aminte ca acum aproximativ o luna te-am intrebat dak te deranjaza sa organizez si eu un concurs in Padurea Baneasa.
    Raspunsul tau a fost ca nu ai nicio problema cu asta si ca impreuna sustinem dezvoltarea ciclismului prin crearea a cat mai multor concursuri. Acum dupa ce am obtinut toate aprobarile si am intrat in linie dreapta imi spui ca nu mai esti de acord. Nu mi se pare corect…imi puteai spune atunci.
    Legat de copy/paste, cred ca exagerezi putin…La o simpla privire peste harta traseului pe care eu vreau sa tin concursul vei vedea ca nici macar 30% nu se aseamana cu al tau. Nu as fi folosit nicio bucata din traseul tau daca as fi avut alta varianta, iar 2/3 din cel comun este parcurs in sens invers. Am folosit poteci care inca nu sunt cunoscute publicului. Foarte multe din ele trebuiesc curatate destul de mult. Poti sa iei GPS-ul si sa mergi pe traseu pt a te convinge.
    Startul si finshul sunt asemanatoare deoarece nu exista alta varianta iar parcarea aceea are cel mai deschis spatiu pt asa ceva.
    Cat despre concursul propriu-zis…u ai avut 4 ture cu stafeta iar aceata are 3 ture in echipa de 2 persoane.
    Concursul tau a fost destinat strict corporatiilor acesta este destinat atat corporatiilor cat si invitatilor acestora(inclusiv copii).
    Asa ca ar trebui sa te mai gandesti cand faci afirmati de genul acesta ca ti-am copiat traseul si concursul.
    Ti-am explicat ca am avut de ales dintre Baneasa si Cernica, iar alegerea a fost facuta si pt faptul ca u nu ai avunt nimic impotriva.
    Inca o data va spun ca nu am facut nimic pt a deranja pe cineva sau a ma baga peste cineva ci doar pt a creea inca un concurs pt binele ciclismului.
    Daca credeti ca am facut ceva rau eu imi cer scuze fata de cei ce am gresit.
    Nu vreau sa ma cert cu absolut nimeni dar incep sa cred ca unii oameni organizeaza concursuri pt alte motive si mai putin pt sustinerea si dezvoltarea acestui sport.
    Am spus ce aveam de spus si cu asta am terminat.

  • Asa e, am vorbit la telefon si eu am fost destul de finut si am zis ca nu ar fi normal si ca pana acum nu a mers nimeni sa faca concurs pe traseul altcuiva. Chiar ti-am dat exemplul cu Sibiul.

    Cand am primit telefoane de la sponsorii nostrii ca-i abordati voi pentru un eveniment in acelasi loc unde ei participa an de an, te-am sunat si am fost mai clar ca nu suntem de acord. Ba chiar ti-am spus ca te ajutam sa-ti facem un traseu in alta parte (in Cernica de exemplu) si ca te ajutam si la marcaj si la promovarea lui daca il mutati si ne lasati in pace.

    Zici ca „Nu as fi folosit nicio bucata din traseul tau daca as fi avut alta varianta” Puteai sa te duci sa dai startul din alta parte. Tu ai plecat de la acelasi traseu si te-ai gandit sa mai faci o mica variatie ca sa zici ca e ceva nou. Nu am nevoie sa merg cu GPS-ul acolo ca stiu perfect toate potecutele. Acolo ne antrenam, traseele astea le intretinem si remarcam sa poata fi folosite pentru cei care ies dupa birou. Daca mai apare un alt rand de marcaje peste ale noastre se creaza confuzie.
    Daca faci „inca un concurs pentru binele ciclismului” fa un traseu nou care sa ramana si nu-l strica/modifica/suprapune pe al altora. Adu ceva in lumea asta nu lua.

  • Inca un concurs destinat amatorilor este binevenit. Razvan Juganaru poti sa-l faci identic cu cel de la Skoda ca doar nu a cumparat Daniel Sardan padurea Baneasa. Daniel Sardan felicitari pentru organizare si implicare. Nu este in regula sa „interzici” organizarea altui concurs in acelasi spatiu public. Vei fi la fel de respectat.
    Personal mi-as dori sa fie lunar cate un concurs in padurea baneasa, pe acelasi traseu, organizat de oricine, numai sa fie.

  • Romanian Corporate Sports – MTB 2012 este o competitie organizata de MPG in cadrul proiectului Romanian Corporate Sports (www.corporatesports.ro), cel mai amplu sistem de campionate sportive pentru corporatii, proiect in cadrul caruia, de peste 5 ani sunt derulate competitii pentru 9 sporturi, la care au participat echipe a peste 100 de companii. Cu o experienta de 15 ani pe piata media si marketing sportiv, MPG promoveaza un stil de viata sanatos in randul angajatilor din companii, in randul familiilor si prietenilor acestora, sportivilor amatori, in general.

    Incepand cu toamna acestui an, pe lista sporturilor Romanian Corporate Sports se regaseste si ciclismul, in urma solicitarilor companiilor deja angrenate in acest sistem. Alegerea locului public de desfasurare a venit in mod natural, din nevoia de a derula un eveniment in apropierea Bucurestiului, intr-un spatiu relaxant si placut.

    Implicarea lui Razvan Juganaru, campion national la ciclo-cross si vice-campion national la MTB Maraton, in calitate de consultant al MPG pentru a stabili un traseu accesibil ciclistilor amatori, ne onoreaza si a fost salutata de toate companiile participante cat si de partenerii nostri la eveniment. Asadar, va invitam pe poteci neumblate ale Padurii Baneasa pentru o experienta unica!

  • @Ovidiu Ignat nu am cumparat eu padurea Baneasa dar avem un contract cu Romsilva. Nu interzic un concurs ci interzic copierea/modificarea traseului nostru dupa care sa se spuna ca este si „maraca Razvan Juganaru”.
    Poate sunteti prieteni si nu poti sa intelegi cum ar fi sa mucesti la o chestie si pe urma sa vina cineva sa zica ca e a lui. Ar fi fost frumos sa fie cum spui tu dar sa fie si ceva nou ca nu s-au terminat padurie din Bucuresti. Doar ca e mai greu sa te duci sa cauti, sa te gandesti….

  • Cata agitatie … haha. Domnule Daniel, va propun sa faceti cate o competitie in toate locurile posibile din Bucuresti si imprejurimi si in felul asta nimeni nu va mai avea voie sa faca competitii de ciclism. Ca doar veti pune steag in fiecare locatie …

    Fara nicio suparare, e un nonsens. Invidie, dorinta de a tine totul sub control … tipic romanesc. Cat despre furt, nu vad ce au furat baietii astia noi. Cu ochiul liber, traseul e diferit si chiar daca era identic, vorbim de o locatie publica pe care nimeni nu si-o poate asuma.

  • @ MPG nu ma intereseaza textele corporatiste si nici prezentarea pompoasa atata timp cat debutati in tipul asta de organizare printr-un furt, fara experienta si fara bun simt. Probabil ca asa e in fotbal…

    Prezentarea lui Razvan nu e necesara pentru ca il stim probabil mai bine. Sunt oameni care au 20 de titluri de campion dar asta nu poate fi garantie pentru organizatul de concursuri. Eu am vorbit cu el, am ajutat cu sfaturi anii astia cat s-a ganditi sa organizeze ceva si i-am zis cum sa obtineti aprobarile.

    Ultima fraza din textul vostru mi se pare mortala. „poteci neumblate” ??:)) In primul rand potecile asa se creaza prin parcurgerea multipla. Daca e neumblata nu e poteca. „Experienta unica” ?? dupa ce vi s-a mai zis ca se intampla de 2 ori pe an? 🙂 Prima Evadare si Skoda Velo

    In continuare, asa cum am vorbit cu Razvan sustin propunerea catre voi sa va ajutam sa faceti alt traseu in Cernica de exemplu. Va putem ajuta si cu curatarea lui si marcarea.

  • Da, Marius e o chestie de fairplay mai greu de inteles pentru unii. Daca schimbi o poteca doua la un traseu nu inseamna ca ai creat ceva doar ai modificat asa sa ai argumente ca ale tale.

  • Faptul ca padurea nu e proprietate personala – total de acord, dar cand stiu cata munca a fost la curatarea traseului de gunoaie si de copaci cazuti, de poteci invadate de vegetatie, care au fost curatate de mine si prietenii mei din Nomad, ma cuprinde un sentiment de scarba exact referitor la spiritul „romanesc” de care zici tu. Hai sa lasam pe altul sa faca toata treaba si pe urma ne bagam peste muca lui, punem MARCA JUGANARU si il promovam ca si traseu nou, ca doar e cu totul alt concurs daca nu mai sunt 4 oameni ci 2 (nu stiu ce legatura avea asta cu traseul).
    @Marius – nonsens? invidie? cate paduri am „ocupat” domnule Marius? Cate paduri sunt in jurul Bucurestiului ai macar idee? sunt zone superbe unde trebuie doar sa faci o plimbare si vei gasi zeci de alte trasee ideale pentru acest concurs „original”. Daca ai tupeu sa ii zici lui Daniel ca e invidios inseamna ca nu l-ai vazut in viata ta la fata macar.

  • Florin, Daniel, am fost un pic cam acid. Recunosc. Dar m-ati si motivat sa ma uit peste traseu si nu pot sa inteleg de ce va agitati atat cu copierea si furtul. Sunt zone suficient de diferite fata de traseul vostru. Din cate vad eu, e o cu totul alta experienta. Da, are startul comun. Cateva drumuri sunt comune. OK, de acord. Dar daca vorbiti despre curatat poteci si preparat tresee, nu vad cum va poate deranja treaba asta atata timp cat „potecile” sunt foarte clar diferite. Zonele comune par sa fie drumurile largi de acces deci nu cred ca pot fi luate in discutie. Oricum, nu cred ca e rea intentie asa cum o prezentati voi. Va faceti mai mult rau singuri parerea mea. Discutiile astea puteau fi purtate la telefon, nu pe site-uri. Pace!

  • Mi se pare de prost gust toata  discutia initiata de tine Daniel. Un profesionist adevarat nu face asa ceva! Prima competitie intr-o zona nu va fi niciodata singura. Padurea Baneasa va fi atractiva pentru ciclism si se vor organiza multe competitii de-acum inainte, asta este clar si este benefic pentru noi ciclistii. Pregatiti-va toti de concurenta! Daca aveti probleme de orgoliu (tu cu Razvan), ar fi bine sa le rezolvati intre voi. Oricum traseul este clar diferit, oamenii fac o treaba profi! Discutia te descalifica Daniel si poate ramai si fara parteneri pentru ca nimeni nu are nevoie de organizatori speriati de primul concurent care ti-a aparut! Reactii asa cum ai tu nu sunt profi si denota si lipsa de experienta din punct de vedere managerial & PR.
     

  • Fabuloasa discutia! Am urmarit-o cu interes. Ca pasionat, imi pare nespus de bine ca avem parte de o noua competitie. Sa tot apara, ca ciupercile dupa ploaie!

    @ Daniel Sardan – Ca om al muncii, cu background in comunicare de toate felurile, iti dau un maaare minus. Un organizator intelept care intelege ca atunci cand se arunca in discutii ca la coltul strazii, nu se reprezinta doar pe sine si prietenii lui de la Nomad, ci si brandurile pe care le are in bagaj. Ceea ce ai facut tu aici, sarind tantos ca un cocos, poate sa te coste mai mult decat crezi. Ca brand cu gandul la imaginea pe care mi-o fac in piata, nu-mi doresc sa fiu alaturi de o echipa de „prieteni” care organizeaza competitii frumoase, ci alturi de o echipa de oameni capabili sa inteleaga si sa trateze cu calm orice situatie neprevazuta si orice caz in care este necesar imput de comunicare. Experienta de organizare a unei competitii nu este acelasi lucru cu experienta in marketing si comunicare … si parca din start ai vrut sa demonstrezi asta. Ia-o te rog ca pe un comment constructiv.

    @Maria – congrats! Ai zis-o bine si tu.

  • Maria nu stiu ce intelegi tu de aici caci nu am o problema de orgoliu cu Razvan. Nu stiu cat te pricepi la trasee dar cand le suprapui si ai 2 sageti care arata directii diferite cred ca ai o problema ca incepator. Asta e un singur aspect. Pari atat de subiectiv implicata incat din postul tau nu pot intelege altceva decat rautate subiectiva din partea unei anonime.

    Amenintarile tale cu descalificatul si partenerii sunt ridicole. Chiar ei m-au sunat pentru ca au fost abordati sa sustina un concurs similar desfasurat in acelas loc.

    Am luat atitudine aici pentru ca aici a aparut acest articol si am simtit nevoia sa fac clarificarile de rigoare atata timp cat la telefon nu se mai putea face nimic.

    Cu restul organizatorilor de maratoane ma inteleg foarte bine si ei au aproximativ aceeasi opinie.

    Si inca o data aceasta activitate nu o consider concurenta ci lipsa de fairplay in modul invaziv in care se copiaza. Adica daca abordai aceeasi parteneri pentru alta locatie era super ok si asa mai departe.

    Ps: puteai sa-ti pui numele real caci nu era greu de dedus 😉

  • Inchid si eu discutia aici ca se duce prea jos cu anonimele astea si prefer lucrurile pozitive.

    Am spus ce am avut de spus telefonic si aici sa fie clare lucrurile atata timp cat mi se pare incorect.
    toate bune

  • Din punctul meu de vedere, amandoi gresiti

    Si ca sa ii mai taiem un pic din elan, eu sper ca Razvan sa stie ca la un concurs, oriunde ar fi el organizat, e nevoie de apa pentru concurenti!

    Acuma na, nu e taxa de 100 de lei ca la alte maratoane din tara sau din zona, dar poate se gasesc 2-3 lei ptr un pahar de apa.

    Ca vorba unui prieten, „cu banii din taxele de la Skoda Velo, faceam fantana arteziana cu Evian…”

  • Salutare!
    Referitor la Skoda Velo, s-au strans 18000 de euro. Pe langa faptul ca, desi erau 40 de grade nu am avut apa gratuit, pachetul de concurs este poate cel mai slab de la toate concursurile din tara, premiul 1 a constat din 2 baxuri de bere, nefolositoare pt un sportiv zic eu, un ceas promotional de la Beck’s care cred ca valora 10 lei si care nu a functionat, un card de 10% reducere la Gregory’s, inutil din nou si o excursie cu Skoda Yeti pe care de 3 luni de zile nu au onorat-o pentru ca nu au masina disponibila.
    De aceea e asa deranjat domnul Sardan, din afacerea aceasta ies multi bani!

  • @ hater spineanu la cate informatii detii si la cate calcule faci ar fi trebuit macar sa stii cine e organizatorul concursului si ca noi am facut partea tehnica.
    In spatele gardului (netului) poti zice orice.

  • Imi pare rau ca in loc sa se construiasca mai mult se darama. Din partea mea cu cat mai multe concursuri cu atat mai bine pentru ca se atrag tot mai multi pasionati. In ce priveste curatatul traseelor, da este o munca dar crengile, gunoaiele in unele zone sau copaci doborati de vant sau taiati de hoti schimba foarte repede traseeul. Si daca ar fi dupa logica de a nu utiliza aceleasi locuri ar trebui sa iasa din calcul si padurile Pascani si Snagov ca si pe acolo trece Prima Evadare ( unde din pacate in fiecare saptamana se taie in bezna mintii si in curand o sa fie campie). Locurile sunt publice deci pentru toata lumea iar in ce priveste eventuale confuzii la vederea a doua marcaje diferite, toti incepatorii care merg pe munte s-ar fi ratacit la astfel de dublari de trasee.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

11 + 15 =