Acum citesti
Un nou campionat de mountain bike în România: XCOradea Series

Vești bune vin din vestul țării! Organizatorii orădeni ai Cupei Crater XCO Betfia au ambiții mari pentru 2013, materializarea campionatului local de cross-country, XCOradea Series, fiind capul de listă. Proiectul se află încă în faza de început, dar suficient de avansat încât să putem prezenta primele detalii.

Norbert Dormany, reprezentant al C.S. Velo Sport Oradea a stat de vorbă cu noi pe marginea subiectului. “În principiu, campionatul pe care dorim să îl organizăm a plecat după ce am văzut succesul Cupei Crater XCO. Vrem să organizăm încă două curse de cross-country olimpic înainte de aceasta, adică două etape, iar ediția din acest an a Cupei Crater să fie cea de-a 3 etapă și cea finală, unde se va stabili clasamentul final. Datele stabilite pentru cele două etape sunt, momentan, 30 martie și 12 mai, iar Cupa Crater va avea loc în 11 august” ne informează Norbert.

Conform lui, traseele concepute vor fi ceva mai tehnice decât ce se obișnuiește în mod curent, dar în ton cu rigorile cross-ului olimpic și numai bune pentru riderii dornici de un nivel mai ridicat al provocării. “O întrecere de cross-country apropiată de esența sa presupune mai multe abilități, nu doar simplul fapt de a ajunge cu bicicleta de la A la B sau a parcurge ture monotone” opinează organizatorul.  Totuși vor exista categorii numeroase, de la începători la avansați, de la copii la adulți și firește, pentru bărbați și femei. Alte aspecte precum fondul de premiere sau posibilitatea de înscriere vor fi disponibile în curând pe site-ul dedicat. În plus, poți consulta și pagina de Facebook a întrecerii.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

19 − six =