Acum citesti
Sportivii DHS Tibiscus, medaliați internațional

În weekend-ul tocmai încheiat, sportivii de la C.S. DHS Tibiscus au luat parte la câteva competiţii din ţară şi din străinătate, iar această participare a adus medalii frumoase în palmaresul bănăţenilor şi braşovenilor din echipele de ciclism şi triathlon.

Rezultatul cel mai important îi aparţine lui Victor Jivănescu, care în ultima vacanţă înainte de a se prezenta la studii la University of Oxford, a reuşit să obţină pentru a doua oară locul I la Island Lake of Novi Triathlon (S.U.A.), după ce anul trecut, prin participarea la o serie de duatloane din Statele Unite, s-a clasat pe locul I în ierarhia naţională la duatlon a categoriei 18-19 ani din respectivul stat.

Cinci lugojeni au participat în perioada 28-29 iulie la cea de-a XII-a editie a cursei 24 Hours Mountain Bike Team-Race, la Zanka (pe malul lacului Balaton) în Ungaria, o competiţie de mountain bike în care concurenţii, care participă individual, în perechi sau formează o echipă de maxim 6 ciclişti, pedalează pe rând până la încheierea cursei care durează 24 de ore (de sâmbătă, ora 12, până duminică, ora 12). Cei cinci sportivi, legitimaţi la C.S. Tibiscus, au reuşit la finalul competiţiei să se claseze pe locul III.

Printre cele 138 de echipe înscrise s-au aflat şi două echipe ale C.S.Tibiscus, una dintre ele fiind mai ambiţioasă şi astfel lugojenii Tiziano Balia, Laurenţiu Bogdănescu, Florian Dobrin, Cristina Hamza şi Marius Ragobete s-au clasat pe podiu, cu 151 ture efectuate, după două echipe din Ungaria care, la finalul celor 24 de ore, au adunat 157 respectiv 154 de ture.

Cursa a fost una extrem de dificilã şi din cauza temperaturilor înregistrate, 34-35 grade la umbrã, mare parte din traseu fiind expus în totalitate la soare, cât şi din cauza prafului extrem de gros ridicat de către bicicletele concurenţilor, fapt ce a accentuat şi mai mult duritatea cursei”, apreciază Florian Dobrin.

Un alt membru al echipei, Marius Dragobete, opinează: “Nu am avut un antrenor sau o persoană care să ne organizeze sau cineva care să gatească. Noi trebuia să ne ocupăm de toate. A fost ca un fel de ştafetă, când se oprea unul, intra în cursă celălalt, iar cei care făceau pauză trebuiau să se ocupe şi de celelalte aspecte. Dar ţinând cont de amploarea evenimentului şi de faptul că noi suntem la prima participare, rezultatul a fost unul bun”.

Revenind la competiţiile din ţară, lângă Râşnov s-au desfăşurat în weekend mai multe concursuri reunite sub denumirea Cheile Râșnoavei Adventure. La cursele de mountain bike, concurând pentru echipa DHS Tibiscus, Vanessa Plumbotă şi Alexandra Dobre au ocupat locul II; la duatlon, Silviu Manea a ocupat locul II, iar la cursa de alergare montană de 21 de kilometri, Alexandra Dobre a primit medalia pentru locul I.

Cu aceste rezultate frumoase, clubul timişorean, care include sportivi din aproape toate colţurile ţării, a reuşit să depăşească 500 de competiţii la care s-a prezentat şi la care a avut şansa, prin munca plină de dăruire a sportivilor săi, să ocupe 600 de locuri pe podium, în cei aproape 10 ani de la constituire.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 + nine =