Acum citesti
DHS Tibiscus continuă seria de rezultate bune

Profitând de weekend-ul prelungit, sportivii de la Clubul Sportiv Tibiscus au participat cu succes la toate competiţiile pentru amatori organizate între 2 şi 4 iunie, de la Arad la Mediaş via Timişoara şi Lugoj.

Sâmbătă 2 iunie, Aradul a fost gazda Semimaratonului Aradului (21 km) şi a curselor populare (de 6 şi 1 km) de alergare, organizate de Consiliul Judeţean Arad, Centrul Cultural Judeţean Arad şi Primăria Arad. Cu scopul principal de a încuraja mişcarea pentru sănătate, a promova un stil de viaţă sănătos bazat pe mişcare, dar şi pentru a oferi sportivilor posibilitatea de a-şi testa pregătirea fizică, evenimentul a adunat la start câteva sute de împătimiţi sau simpli amatori de alergare, printre care şi pe Diana Fiştea de la C.S. Tibiscus care s-a clasat pe locul I la semimaratonul feminin.

Tot sâmbătă, la Timişoara, a avut loc ediţia a V-a a concursului Rociclet@ Junior, printr-un parteneriat încheiat între Liceul Teoretic Socrates, Clubul Sportiv Tibiscus, Clubul Rotary Timişoara, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Timiş, Grupul Şcolar de Industrie Alimentară. Concursul interdisciplinar a fost destinat elevilor de gimnaziu care stăpânesc bicicleta, atât sub aspect sportiv, cât şi ca sursă de inspiraţie literară. La concurs s-au putut înscrie 1-2 echipaje (format fiecare din câte 3 membri) din şcolile şi liceele municipiului Timişoara, care au fost premiate cu “Micul Jurnalist” pentru o compunere pe tema bicicletei în natură, cu “Micul Biciclist” pentru rezultatele sportive, iar pe podiumul general al evenimentului au urcat echipele:

  • locul I – Liceul Teoretic “N. Lenau”: Crilov Sara / Damian Maria / Cenuşe Ştefan
  • locul II – Liceul Teoretic “N. Lenau”: Cristescu Andrei / Neferu Denis / Mancu Andrei
  • locul III – Şcoala Generală 30: Stamatovici Diana / Mihai Raul / Cojanu Sebastian,

Elevii au fost recompensaţi cu piese şi accesorii pentru biciclete, în cadrul unui proiect cofinanţat de Consiliul Judeţean Timiş.

Cea mai importantă competiţie ciclistă a sâmbetei trecute a fost ediţia a 8-a a Maratonului Medieval Mediaș, organizat de Primăria Mediaş, Direcţia Municipală de Sport şi Tineret şi Asociaţia sportivă Ciclomed Mediaş. Maratonul s-a desfăşurat pe un traseu mixt, plin de noroi, dar totuşi mai bun decât cel din 2011, cu urcuşuri şi coborâşuri pe unele porţiuni destul de dificile, însă fiind compensat cu un peisaj extraodinar şi o mulţime de repere istorice precum bisericile fortificate, în curtea cărora s-a intrat. La acest concurs, sportivii de la Tibiscus au urcat pe podium astfel:

  • Rareş Manea – loc I clasament general semimaraton 50 km şi loc I masculin 19-29 ani
  • Marius Ionaşcu – loc I masculin +40 ani maraton 80 km
  • Vanessa Plumboă – loc II feminin 14-18 ani semimaraton 50 km

Luni 4 iunie, profitând de ziua liberă, lângă Lugoj, echipa Clubului de Turism Concordia împreună cu Asociaţia „Liman Bike Race” ne-au invitat la Cupa Max Aușnit, concurs de ciclism pe şosea inclus pe lista activităţilor de profil în Banat. Cu o organizare excelentă, un traseu numai bun de pedalat, care a îmbinat dificultatea cu siguranţa, concursul s-a desfăşurat în apropierea Lugojul de-a lungul satelor Jureşti – Bârna – Pogăneşti. Şi aici sportivii de la Tibiscus şi-au tras “partea leului”, obţinând 7 locuri pe podium: Daniel Crista – locul I, Cristina Hamza – locul II, Laurenţiu Bogdănescu – locul II, Alex Almăjan – locul II, Bitză Nădăştean – locul II, Marius Ragobete – locul III, Alex Grosu – locul III.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

18 − 8 =