Acum citesti
Eduard Novak şi Torok Imre au fost primiţi de peste două mii de persoane, în centrul municipiului Miercurea Ciuc

Campionul paralimpic la ciclism, Eduard Novak, şi Torok Imre, al doilea ciclist din Miercurea Ciuc participant la Jocurile Paralimpice, au fost primiţi, marţi seara, în centrul municipiului Miercurea Ciuc de peste două mii de persoane, dar şi de fanfara din localitatea Ciceu.

Cei prezenţi, printre care s-au numărat membrii familiei, prieteni, coechipieri de la Tuşnad Cycling Team, autorităţi locale şi judeţene sau simpli cetăţeni, l-au aplaudat pe marele campion, i-au oferit flori şi au îmbrăcat tricouri cu chipul său. Eduard Novak a vorbit despre experienţa trăită la Londra, despre sentimentele care l-au încercat înainte de cursa de aur, dar şi despre emoţia simţită când şi-a văzut copiii şi familia cu ochii în lacrimi. La rândul său, Torok Imre a dezvăluit că a asistat ca spectator la multe dintre concursurile de la Paralimpiadă şi le-a vorbit celor prezenţi despre sportivii extraordinari care au concurat la Londra, ”care înoată chiar dacă nu au mâini sau picioare” şi care fac performanţă în ciuda problemelor.

Campionul Eduard Novak le-a prezentat susţinătorilor medalia de aur şi cea de argint câştigată la Londra şi a oferit zeci de autografe pe cărţi poştale cu chipul său. Pe un ecran au fost proiectate fotografii de la Paralimpiada de la Londra, dar şi un scurt film despre activitea sportivă a campionului harghitean.

La eveniment a luat parte şi primarul din Miercurea Ciuc, Raduly Robert, care i-a mulţumit lui Eduard pentru rezultat şi a vorbit despre devotamentul şi sacrificiile făcute pentru a ajunge în vârf şi de faptul că a demonstrat că nimic nu este imposibil. La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, i-a felicitat pe cei doi sportivi pentru că au câştigat simpatia întregii ţări. Eduard Novak va fi premiat în cursul zilei de miercuri, 12 septembrie, şi de premierul României, Victor Ponta, în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Palatul Victoria.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nineteen − eight =