Acum citesti
O parte din cluburile din România protestează față de demiterea lui Novak

Demiterea lui Eduard Novak, președintele FRC, a stârnit un val de reacții de mai multe părți. De această dată, am primit un comunicat de presă din partea Pro Cycling Geiger, care alături de mai multe cluburi afiliate și neafiliate afirmă următoarele:

„Având în vedere ultimele evenimente care au avut loc la nivel administrativ în cadrul Federației Române de Ciclism, cluburile de ciclism menționate la sfârșitul prezentului comunicat transmit public următoarele:

campionate_balcanice_ciclism_romania_1

1. Deoarece decizia de marţi, 12.11.2013, de a-l demite pe preşedintele ales democratic al Federaţiei Române de Ciclism, Eduard Carol Novak, este una abuzivă şi nestatutară, nu avem cum să o acceptăm ca atare din punct de vedere legal. În conformitate cu statutul Federaţiei Române de Ciclism, Consiliul de Administraţie poate fi convocat doar de preşedinte, lucru care în mod evident nu s-a întâmplat. Considerăm convocarea acestui aşa-zis “consiliu” drept nestatutară, abuzivă şi ilegală. Mai mult decât atât, nu putem să înţelegem prezenţa celor doi angajaţi ai Ministerului Tineretului și Sportului la aceasta actiune ilegala.

2. Este aberantă decizia de a suspenda 5 cluburi (Joy Bike Brașov, Surmont Sibiu, Smart Athletic Bucuresti, Ciclism Marghita şi Ciclism Montan Bistriţa DH) după ce altele au fost suspendate abuziv in ultimii 2 ani şi de a sancţiona cluburile Torpedo-Vectra Zărneşti şi Intersport Miercurea Ciuc, motivele fiind insuficiente, fictive şi maliţioase. Toate aceste cluburi au activitate sportivă care se manifestă prin organizarea de concursuri de ciclism şi participarea la competiții și susţinerea de sportivi prin fonduri proprii, lucruri foarte uşor de verificat şi printr-o simplă căutare pe internet. Toate aceste cluburi, inclusiv cele suspendate anterior, sunt in continuare membrii cu drepturi depline ai Federatiei Romane de Ciclism.

3. În cadrul Federaţiei Române de Ciclism, conform statutului, toate cluburile sunt egale şi nu pot fi făcute discriminări. Prin urmare nu exista diferente de niciun fel intre cluburile care practica ciclismul de sosea si cele care practica alte discipline ale ciclismului. Aceste diferente au fost des invocate de vechea conducere a FRC dar nu le vom mai tolera in viitor.

4. Timp de prea multă vreme vechea conducere a federaţiei a cheltuit abuziv fonduri de stat, a umilit sportivii cu perspective şi a sabotat acest sport din rea-credinţă şi uneori din lipsă elementară de educaţie. A minţit, a furat, a dezinformat, a semănat zâzanie şi s-a manifestat agresiv cu prea mulţi oameni cu adevărat dornici să susţină ciclismul. Ne-am saturat de aceste practici si credem ca această era s-a încheiat definitiv şi irevocabil. De aceea îl vom susţine pe Eduard Carol Novak în continuare şi nu vom tolera abuzurile grosolane prin care vechea conducere a Federaţiei Române de Ciclism încearcă să se agaţe de funcţii şi implicit de banii guvernamentali.

5. În momentul de față există dovezi conform cărora bani virați de către un club privat în contul FRC pentru plata premiilor la Turul Ciclist al Sibiului au fost folosiți dupa bunul plac de către angajații FRC Vasile Selejan și Bogdan Floares. Solicităm public autorităților competente să cerceteze acest caz și considerăm că cei doi trebuie concediati de urgenta intrucat constituie un pericol pentru activitatea Federatiei Romane de Ciclism.

6. Dorim să eliminăm blocajul existent în momentul de faţă în ciclismul românesc la nivel administrativ şi credem că acest fapt se poate realiza doar prin convocarea unei Adunări Generale Extraordinare la care să participe toate cluburile afiliate. Din moment ce interesele de grup au demonstrat că în cadrul unei convocări de Consiliu de Administraţie, precum cea ilegală şi nestatutară de marţi, 12.11.2013, scopul urmărit este doar acela de a suspenda cluburi pentru a preveni exprimarea acestora democratică în cadrul unei eventuale Adunări Generale, îi solicităm preşedintelui FRC să nu facă o asemenea convocare. Solicităm tuturor cluburilor să participe la convocarea unei Adunări General extraordinare, cu scopul înlocuirii membrilor Consiliului de Administrație care au participat la întrunirea nestatutară şi au luat hotărâri abuzive împotriva ciclismului românesc. Aceștia nu ne mai reprezintă interesele și trebuie înlocuiți de urgență.

7. Solicităm Ministerului Tineretului şi Sportului să ia o poziţie fermă în această situaţie, să nu mai tolereze abuzul unei facţiuni disperate din FRC care a avut prea mult timp la dispoziţie şi în toţi aceşti ani nu a demonstrat nimic, şi să ţină cont de statutul Federaţiei Române de Ciclism, care este prea des încălcat pentru a materializa interesele meschine ale antemenţionatei facţiuni.

Acest demers este susţinut de cluburile:

  1. C.S. Surmont Club Sibiu
  2. C.S. Intersport Miercurea Ciuc
  3. C.S. Joy Bike Brasov
  4. C.S. Torpedo Zarnesti
  5. A.C.S. Smart Atletic Bucuresti
  6. A.C.S. Tibiscus Timisoara
  7. A.C.S. Ciclism Montan DH Bistrita
  8. C.S. Maros Cluj Napoca
  9. Sport Club Tri-Aluta Sf. Gheorghe
  10. C.S. Sibiu Sport Project
  11. C.S. Garage Racing Baia Mare
  12. A.S. Racetech Ploiesti
  13. A.C.S. Marghita
  14. C.S. Show Time Sf. Gheorghe
  15. C.S. Master Ski & Bike Tg. Mures
  16. C.S. Conpet Ploiesti
  17. A.C.S. Pro Cycling Avrig
  18. C.S. Extreme Baile Tusnad
  19. C.S. Extreme Bike Odorheiu Secuiesc
  20. C.S. Ride Competition Cornesti
  21. C.S. Inter Team Cluj Napoca (in curs de afiliere)
  22. C.S. Racing Bike Pro Arad (in curs de afiliere)
  23. C.S. Sportmania Ro Iasi (in curs de afiliere)
  24. C.S. Cheile Gradistei (in curs de afiliere)”
Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twenty + three =