Acum citesti
CA al FRC contraatacă: De fapt, sunt mai puține cluburi care îl susțin pe Novak

Astăzi, MTS își va anunța decizia privind demiterea lui Eduard Novak din funcția de președinte al FRC, însă până vom primi vestea oficială, am primit răspunsul CA al FRC privind scrisoarea deschisă lansată de cluburile care și-au afirmat sprijinul pentru Novak.

vasile_selejan

„Referitor la comunicatul celor 24 de cluburi, poziţia Consiliului de Administraţie al Federaţiei Române de Ciclism este următoarea:

  1. Dintre cele 24 de cluburi semnatare, doar 11 sunt membri afiliaţi cu drepturi depline ai Federaţiei Române de Ciclism, şi anume: CS Intersport Miercurea Ciuc, CS Torpedo Zărneşti, ACS Tibiscus Timişoara, CS Maros Cluj-Napoca, CS Tri-Aluta Sf. Gheorghe, CS Sibiu Sport Project, CS Garage Racing Baia Mare, CS Show Time Sf. Gheorghe, CS Master Ski & Bike Tg. Mureş, CS Conpet Ploieşti.
  2. Cluburile CS Surmont Sibiu, CS Joy Bike Braşov, ACS Ciclism Montan DH Bistrita nu au prezentat nicun sportiv la startul campionatelor naţionale din sezonul 2013.
  3. CS Ciclism Marghita nu au avut în toată perioada de la afiliere, până în prezent, nici un sportiv la campionatele naţionale;
  4. CS Smart Athletic Bucureşti, CS Extreme Bike Odorheiu Secuiesc, CS Extreme Băile Tuşnad şi CS Ride Competition nu au licenţiat nici măcar un sportiv, în toată perioada de la afiliere, până în prezent.
  5. CS Procycling Avrig este club suspendat în virtutea Hotărârii nr. 02 din 04 Februarie 2013, pentru nenumărate încălcări ale Statutului şi ale Regulamentului de Organizare şi Funcţionare.
  6. Ultimele patru structuri sportive semnatare, sunt, după cum se exprimă şi documentul, în curs de afiliere.
  7. În acest moment, Federaţia Română de Ciclism are 28 de membri afiliaţi cu drepturi depline.
  8. Nicio suspendare nu a fost făcută în mod abuziv, ci, respectându-se cu stricteţe Statutul şi Regulamentul de Organizare şi Funcţionare. Structurile sportive care consideră acest act administrativ ca fiind abuziv au libertatea de a se adresa instanţelor judecătoreşti competente.
  9. Federaţia Română de Ciclism a manifestat deschidere către toţi organizatorii de competiţii. Dar, calitatea de organizator diferă radical de calitatea de membru afiliat. Astfel, un membru afiliat are, conform regulamentelor federaţiei, şi alte drepturi şi obligaţii, în afara organizării de evenimente.
  10. Federaţia Română de Ciclism nu a făcut şi nu va face nicicând discriminări referitoare la ramura de ciclism practicată de o strucură sportivă afiliată. Clasamentul pe medalii se întocmeşte ţinând cont de toate campionatele naţionale, la toate disciplinele.
  11. Fondurile virate de organizatorii Turului Sibiului vor fi înaintate către echipele participante, începând de astăzi, când am intrat în posesia listei definitive a premiilor, pentru fiecare echipă în parte, precum şi de datele de identificare bancară a acestora. Dovezile plăţilor vor fi trimise Clubului Sportiv Sibiu Sport Project.
  12. Blocajul existent în momentul de faţă al federaţiei şi al ciclismului românesc, se datorează în exclusivitate Domnului Novak. Iniţiativele Ministerului Tineretului şi Sportului, a celor şase membrii ai Consiliului de Administraţie şi a celor 12 structuri sportive afiliate au venit tocmai pentru a încerca ieşirea din această stare de fapt. De altfel, Adunarea Generală Extraordinară programată în data de 05 Decembrie 2013, la care vor participa toţi membrii afiliaţi cu drepturi depline, se va pronunţa în acest sens.”
Vezi Comentarii (8)
  • Meciul acesta mi se pare mai interesant decat barajul la fotbal! Oare se dau si reluari?…

    Serios acuma. FRC este o organizatie de cluburi menita sa controleze antrenamentele, concursurile, alte activitati sportive. Problema este monopolul acesteia, indiferent cine ar fi la conducere. Mai potrivit imi pare sa existe concurenta. O alta / alte organizatii de acelasi tip. Si nenica, performanta ar invinge. Nu ar mai fi loc de balacareala si cancan. Ciclismul si-ar spune cuvantul. Organizatia cea mai bine organizata si cu performantele cele mai mari ar strange cele mai multe cluburi. Si bani, ca doar despre asta e vorba.

  • ba fosilele astea, nu mai scapam de ele din ciclismu romanesc, sunt un cancer baaaa pentru toti sportivii din tara asta, incompetentilor.

  • Spre binele ciclismului sper ca MTS-ul sa ia o decizie simpla dupa un „calcul matematic” real al situatiei din acest moment:

    1- Novak a fost ales cu 14 voturi dar se doreste inlaturarea sa prin doar 6 (!)
    2- Din 28 de cluburi de ciclism din Romania 24 il sustin pe Novak printr-o scrisoare deschisa
    3- Inainte de Novak poate spune cineva cati sportivi, cluburi si concursuri au fost suspendate de FRC-ul condus de domnul Selejan ?

  • Stiu ca e ultima problema, dar voua nu vi se pare ca documentele produse de FRC contin inacceptabil de multe greseli de ortografie, punctuatie si exprimare ?

  • Cristian, pentru cei care au de-a face frecvent cu angajatii FRC nu e nimic deosebit. Inchipuie-ti corespondenta FRC la nivel international :-).

  • Tudi ! Corespondenta e una din cele mai mici probleme ! Nu vrei sa sti ce am gasit acolo ! Am putea pune cateva scanuri online sa vada lumea insa nu cred ca merita mizeriile astea nici macar atat! La un moment dat o sa auziti : a fost arestat, i se imputa atatia lei….Interesati-va si de problemele de la Federatia de Hochei, Patinaj si inca cateva unde de asemenea sunt controale in desfasurare. Pentru cine nu stie , toate aceste federatii sunt gasduite de minister cu cheltuieli minime, un fel de chirie modica si se asigura si servicii de curatenie etc. Fiecare federatie are 2 camere in general si oamenii sunt vecini si au invatat unii de la altii cum se fura banul public! Discutiile sunt de ordin penal pentru cativa angajati ai Federatiei iar ei in tupeul maxim acumulat in 17 ani de furt calificat cred in continuare in minuni. Salajan este istorie punct ! Dovezile gasite la inventarul contabil sunt de domeniul fantasticului !

  • Iar de la Dragos si Traian aveam pretentia ca scriu articole argumentate. Cine v-a informat pe voi ca pe 5 este Adunare. Ati vazut convocarea ? E semnata cu o stampila furata din Federatia iar corespondenta pe mail se tine de pe un cont de Gmail administrat de Salajan! Ati face bine sa stergeti articolul asta !

  • @Cristian – Articolele noastre, cel putin ale mele, sunt foarte argumentate. Vezi sa lipseasca de undeva documentul care sta la baza respectivului articol? Probabil tu te referi la faptul ca documentele emise de membrii Consiliului de Administratie (contra lui Eduard Novak) nu ar trebui publicate. Insa tocmai pentru ca scriu articole argumentate ofer dreptul la replica ambelor parti implicate. Sa nu uitam ca Vasile Selejan si Consiliul de Administratie curent au fost alesi la aceleasi alegeri si de aceiasi oameni oameni care l-au ales si pe Eduard Novak presedinte.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two + eight =