Acum citesti
Eduard Grosu, la 20 de secunde de victorie în Tour of Trakya

Echipa națională de ciclism s-a întors ieri din Turcia, unde a concurat în Tour of Trakya, o cursă de șosea compusă din 4 etape. Cel mai bine clasat dintre rutierii româbi a fost Eduard Grosu (foto jos, tricoul verde), care a încheiat pe poziția a III-a a clasamentului general, după ce a fost aproape de victoria de etapă în două rânduri.

Grosu a avut o evoluție bună de-a lungul celor 4 etape, clasându-se pe locul secund în etapa I și a II-a, și pe locul 3 și 5 în cea de-a III-a, respectiv cea de-a IV-a etapă.  Andrei Nechita a reușit și el un rezultat bun, câștigătorul en-titre al Turului României ocupând locul 5 în clasamentul general, în timp ce Zoltan Sipos s-a situat pe poziția a 14-a. Întrecerea a fost câștigată de ucraineanul Iuri Metlușenki, care a avut un avans de 20 de secunde față de Grosu. Totuși, delegația României nu a fost ferită de incidente neplăcute, Lazar Nandor, Sebestyén Szabolcs și Terebesi Istvan căzând, dar fără urmări grave.

Prin performanțele lor, rutierii români au adunat prețioase puncte UCI, competiția turcă fiind desfășurată sub egida respectivului forul internațional.

Rutierii autohtoni care au făcut deplasarea în Turcia au fost Istvan Terebesi, Lazar Nandor, Sebestyen Szabolcs, Andrei Nechita, Zoltan Sipos și Eduard Grosu, fiind coordonată de Radu Selejan. De asemenea, lotul României a ocupat locul al 3-lea al ierarhiei rezervate echipelor.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twenty − 13 =