Acum citesti
Cupa EmmedueSport 2012, un eveniment de calitate

Asociaţia Naţională a Cicliştilor, în parteneriat cu EmmedueSport, au organizat sâmbătă şi duminică, 26-27 mai, competiţia de ciclism Cupa EmmedueSport 2012. Desfăşurat cu sprijinul Consiliului Judeţean Prahova, Cupa EmmedueSport este cel mai important eveniment de ciclism cu participare internaţională din Prahova.

În competiţie s-au înscris peste 700 de sportivi amatori şi profesionişti atât din ţară, cât şi din străinătate: Belgia, Bulgaria, Olanda, Italia, Ungaria, Statele Unite ale Americii. Aceştia au parcurs în cele 2 zile de competiţie peste 250 km de rute inedite pe şosea şi drumuri forestiere care traversează Drumul Vinului din Prahova.

Cursa de 100km pe şosea a fost cea mai importantă cursă a Etapei 1 (26 mai). Traseul a pornit de la Crama Seciu (Boldeşti Scăeni) şi a străbătut renumite zone viticole aflate pe Drumul Vinului:  Seciu, Jercălăi, Dealu Mare, Călugăreni, Tătaru.

Podimul în cursa de 100 km a fost ocupat de ploieştenii: Niţu Adrian – locul 1 (Clubul Sportiv Otopeni), Marian Frunzeanu – locul 2 (echipa Bus-Giant Team, câştigatorul Cupei EmmedueSport 2011), Alexandru Ciocan – locul 3 (Clubul Sportiv Otopeni).

Etapa a 2-a, desfăşurată pe 27 mai, a fost rezervată curselor pe mountain-bike. Câştigătorul Maratonului de 65 km este belgianul Cleppe Wouter (Ram Bikes), urmat de Tudor Oprea (Procycling Geiger) şi Lucian Logigan (Procycling Geiger).

Cel mai tânăr concurent înscris în competiţie are 7 ani, iar cel mai în vârstă 70 ani.

Sportivii aflaţi pe podium au avut parte de o premiere specială. În plus faţă de premiile oferite de Asociaţia Naţională a Cicliştilor şi EmmedueSport, aceştia au fost premiaţi cu vinuri alese oferite de crame renumite din zonă. Cel mai important premiu în vin a fost primit de Niţu Adrian. Acesta a fost premiat într-un mod inedit: echivalentul greutăţii sale în vin.

Cea mai mare miză a competiţiei, Cupa EmmedueSport 2012, a fost câştigată de belgianul Cleppe Wouter, prin cumulul de puncte obţinut la cele două zile de competiţii: şosea şi mountain-bike. Rezultatele complete ale competiţiei pot fi consultate online pe http://cupa.emmeduesport.ro.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

17 − 1 =