Acum citesti
Cine și unde pedalează cu ocazia Earth Hour 2014

Ora Pământului, deși poate marginală prin efectul propriu-zis, este o ocazie bună pentru a ne reaminti și pentru a promova un comportament mai considerent față de mediul înconjurător în viața cotidiană. Și făcând bine mediului ne facem bine nouă de fapt, așa că nu ar trebui să ne surprindă că Ora Pământului ia amploare de la an la an. Iar dacă ești biciclist, iată unde îți poți aduce contribuția cu ajutorul bicicletei tale în ziua de 29 martie.

martie_earth_hour

Lugojul se alătură marilor oraşe și Orei Pământului. Pe lângă oprirea iluminatului public între orele 20:30-21:30, bicicliștii din oraș sunt invitați să participe la o tură pe străzile urbei, cu condiția să se echipeze cu lumini şi veste reflectorizante pentru a nu exista probleme. Întâlnirea are loc la ora 20:00, în fața Casei de Cultură a Sindicatelor.

Tot în Banat, Timișoara se alătură efortului ecologist pedalând. Organizatorul Timișoara Cycle Chic anunță că „timp de o oră, pedalăm în Timișoara pentru a promova acest mijloc alternativ de deplasare într-un oraș sufocat de mașini. Ne întâlnim în Parcul Central, la ora 17:00, și plecăm pe traseu la ora 17:30. Poliția Rutiera ne va însoți. Vă rugăm să circulați disciplinat, grupat, să utilizați o singură bandă a sensului de mers, să nu folosiți trotuarele și nu vă luați la ceartă cu alți participanți la trafic”.

Ceva mai la est, Ora pământului este marcată la Turda și în anul 2014. În principal, se va promova ideea mobilității urbane, pentru acest lucru apelându-se la un tur nocturn pe biciclete care va acoperi cele mai importante străzi ale orașului. Întâlnirea are loc la ora 20:30, în Piaţa 1 Decembrie 1918.

Și la Iași s-au anunțat „mișcări de trupe”, bicicliștii fiind invitați la o pedalare prin oraș începând cu ora 20:30, cu plecare de la Palatul Culturii.

La Bistrița va avea loc un seminar în care se va prezenta studiul de soluții intitulat Promovarea utilizării bicicletelor în sistem FREE CYCLE

În Brăila vor fi instalate, în Piaţa Traian, începând cu ora 18.00, biciclete aşezate pe suport fix, iar din public vor fi căutaţi voluntari care să pedaleze, astfel încât energia produsă de dinamurile respectivelor biciclete să aprindă becurile de pe un panou pe care va scrie “Ora Pământului, Brăila 2014″.

Craiova marchează și aceasta Ora Pământului, în data de 29 martie având loc acțiune de informare a cetățenilor cu privire la tipurile de energie verde disponibile, dar și acțiunea „Critical Mass” (ora 14.00) dedicată bicicliștilor craioveni, cu scopul de conștientizare a publicului larg  și a presei cu privire la nevoia promovării utilizării bicicletei ca o componentă esențială a mobilității urbane.

Nici orașele mai mici nu se dau în lături de la efortul de conștientizare al dificultăților cu care se confruntă natura, municipiul bihorean Salonta organizând astăzi o tură cu bicicletele până la punctul vamal din zonă, iar mâine este decretată Ziua Mersului pe Jos, când are loc o altă tură pe două roți, printre multele alte activități programate.

Lista este în curs de actualizare, așa că așteptăm informațiile voastre privind alte evenimente de acest fel.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

16 − eleven =