Acum citesti
Focus Raven la Eurobike: cel mai ușor cadru de serie din lume

eb-sus

Noul Focus Raven a putut fi admirat pe traseele de Cupă Mondială încă din luna mai a acestui an, însă de abia din iunie modelul a fost dezvăluit lumii. Cu toate acestea, Eurobike-ul a fost prima ocazie pentru publicul larg de a admira îndeaproape noul hardtail. Căci este unul special, cei de la Focus reușind (cumva) să-i scadă greutatea la doar 864 de grame în dimensiunea M, fiind pe moment cel mai ușor cadru de serie din lume. Dacă aruncăm o privire asupra cadrelor de Cross Country Racing prezentate de producători, majoritatea se clasează peste valoarea de 900 – 950 de grame.

focus-eurobike-2015-7Pentru cei care doresc un hardtail de aproximativ 8 kg și au la dispoziție 3.700 de euro, pot opta pentru versiunea TEAM, oferită în culorile specifice și având o furcă fixă din carbon. Aceasta ar urma să mai preia din șocurile de pe traseu, fiind special concepută pentru a flexa și a mai atenua din șocuri.

focus-eurobike-2015-8Pe de altă parte, noul full-suspension Spine se bazează tot pe un cadru ușor din carbon, care cântărește doar 1.95 kg, cu tot cu amortizor. Acesta va avea roți de 27.5 inch și anvelope diferite, cea de față având un profil pentru tracțiune, iar cea de spate, pentru viteză de rulare. Totodată, pe unele versiuni, vei întâlni o anvelopă mai lată pe față (2.4 inch) decât cea de pe spate (2.2 inch).

focus-eurobike-2015-4
focus-eurobike-2015-3 Negru pentru cei sobri sau colorat pentru toți restul.

Tot nou este și full-suspension-ul Sam, pentru enduro, bicicleta fiind o evoluție față de modelul anterior. Calitățile și le-a dovedit în Specialized-Sram Enduro Series 2014, când Fabian Scholz a reușit să câștige campionatul pe o astfel de bicicletă. Suspensiile vor fi de 160mm indiferent de versiunea de echipare, iar prețurile pentru modelul de bază pornesc de la 2.500 de euro.

focus-eurobike-2015-1focus-eurobike-2015-5În segmentul 27+, cei de la Focus au optat să lanseze o bicicletă electrică și nu una clasică. Este vorba despre modelul Jafira Fat Pro, dotat cu un motor foarte puternic și cu acumulatori pe măsură, ce pot asigura o autonomie mare.

focus-eurobike-2015-9Însă cu modelul Jafira cu roți de 29 de inch, cei de la Focus s-au depășit pe sine: au montat un acumulator de 612 WH, tradus, însemnând mai bine de 120 km.

focus-eurobike-2015-10Importator Focus în România: Sprint Sports.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

18 + 15 =