Acum citesti
Nicolas Sarkozy îl va decora pe Eddy Merckx

În ciuda problemelor curente din Uniunea Europeană, Nicolas Sarkozy mai găsește timp și pentru alte lucruri. Nu este vorba de vreo picanterie mondenă, ci de a aduce un omagiu celui mai bun ciclist al tuturor timpurilor, Eddy Merckx.

În cadrul unei ceremonii ce se va desfășura săptămâna viitoare, ciclistul belgian va primi din partea șefului statului francez gradul de Comandor al Legiunii de Onoare, care este cea mai importantă distincție oferită de Franța. Doar două grade sunt mai înalte decât cel de Comandor, și anume Grand Officier și Grand-Croix.

Eddy Merckx, acum în vârstă de 66 de ani, este considerat cel mai bun ciclist al tuturor timpurilor datorită celor 525 de victorii obținute de-a lungul carierei sale. El a triumfat de 5 ori în Turul Franței, de 2 ori în Turul Italiei, o dată în Turul Spaniei, a fost campion mondial de 3 ori, a stabilit un record al orei și a avut 31 de victorii în cursele clasice. În momentul de față el se ocupă cu producția de biciclete, sub marca ce îi poartă numele.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

six − 2 =