Acum citesti
Turul Franței: Consolarea celor de la Garmin-Sharp

După o zi nebună în Alpi, rutieri rămași în cursa pentru tricoul galben au avut parte de o zi de acalmie generală, așteptând parcă sosirea ultimelor etape decisive. Cea de-a 12-a etapă a Turului Franței a măsurat 226 de kilometri printr-un peisaj francez idilic, a cuprins 3 cățărări, dar nu a furnizat niciun fel de schimbare în ierarhia generală. Singura mișcare ce a suscitat ceva interes a fost evadarea zilei, din care David Millar (Garmin-Sharp) a ieșit câștigător, oferind o bucățică de consolare echipei sale care a rămas fără omul de clasament general Ryder Hesjedal și care nu a reușit să iasă în evidență nici prin sprinterul Tyler Farrar.

În mod așteptat, echipa lui Bradley Wiggins, Sky, a permis unui grup de rutieri să se detașeze de pluton, dar de-abia cu 100 de kilometri înainte de final o rămășiță a acelui grup, formată din David Millar, Jean-Christophe Peraud (AG2R La Mondiale), Egoi Martinez (Euskaltel-Euskadi), Cyril Gautier (Europcar) și Robert Kiserlovski (Astana) au reușit să atingă un ecart liniștitor de peste 10 minute. Cum în spate lucrurile păreau foarte tranchile, atenția s-a mutat asupra celor 5. Cățărarea de categoria a 3-a din finalul cursei părea locul potrivit pentru o reglare de conturi între cvintetul din frunte, dar lucrurile s-au încins abia cu 2 kilometri înainte de final, când Millar și Peraud îi lasă pe restul în urmă. Cei doi colaborează relativ bine, francezul  nefiind foarte dornic să muncească, și reușeșc să se mențină la câțiva zeci de metri înaintea celor 3 urmăritori. Deși pornește din a doua poziție, Peraud nu izbutește să îl întreacă pe veteranul Millar și acesta trece în cont prima victorie a echipei sale în prezenta ediție a Marii Bucle.

Ziua de mâine reprezintă alt episod al drumului spre Pirinei, cei 217 kilometri ai etapei fiind o invitație făcută sprinterilor. Totuși, vântul s-ar putea să ridice niște probleme, așa că pretendenții la victoria din clasamentul general vor trebui să fie mai vigilenți ca de obicei.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

8 + eleven =