Acum citesti
Căşti noi pentru 2015 de la Sweet Protection – enduro şi full face

Pentru 2015 cei de la Sweet Protection oferă o variantă îmbunătăţită a căştii Bushwhacker pentru enduro la care adaugă Fixer, un full face foarte uşor din carbon pentru downhill.

Fixer este o cască foarte avansată tehnic pentru downhill, uşoară şi confortabilă. Ţinând cont şi de echilibrul dintre greutate şi stabilitate la care se adaugă protecţia oferită, Sweet Protection Fixer poate fi considerată una din cele mai bune căşti din lume.

Sweet Protection Fixer Full Face Carbon MIPS

Greutatea şi poziţia unei căşti au efect direct asupra posturii şi agilităţii pe bicicletă. Pe viraje, tranziţii şi aterizări gâtul este expus greutăţii suplimentare a căştii. Iar cum deciziile se iau în milisecunde ciclistul nu ar trebui să fie incomodat şi afectat de dureri la cap sau gât. Aici avantajele căştii Fixer sunt evidente: doar 850 g, volum foarte redus şi potrivire perfectă.

Sweet Protection Fixer alb

La confortul căştii Fixer se adaugă şi ventilaţia Direct Ventilation System. La ce bun o cască ce te protejează de pericole dacă de la jumătatea traseului nu o mai poţi folosi din cauza căldurii? 26 de fante de ventilaţie asigură aerisirea căştii Fixer la care se adaugă 3 admisii prin care aerul poate circula liber. Sistemul funcţionează atât de bine încât ventilaţia este asigurată chiar şi pe pasajele de pedalare la deal.

Sweet Protection Fixer negru

Cât priveşte protecţia la impact, Sweet Protection a dezvoltat sistemul Impact Shields, iar modelul de top Fixer dispune de MIPS, un proces complex al fibrei de carbon prin care forţele de rotaţie care ar acţiona asupra capului în cazul unui accident sunt slăbite cu până la 50%. Nu-i de mirare că Tracy Moseley, câştigătoare la World Enduro Series de anul trecut, foloseşte casca Fixer Full Face Carbon MIPS.

Cât despre enduro, este una din disciplinele în creştere din România, alături de şosea. Enduro însă este pe nedrept lăsat deoparte întrucât este esenţa mtb-ului: cu puţin efort se urcă pe traseu după care te dai la vale în cea mai mare viteză. Pentru asemenea „probe” este posibil să ai nevoie de Bushwhacker.

Sweet Protection Bushwhacker carbon mips

Pentru urcare casca dispune de 5 admisii şi 8 fante de eliminare a aerului. Circulaţia aerului şi aerisirea capului devin optime. La acestea se adaugă şi 4 fante verticale care au rolul lor bine definit la aerisire. Pentru protecţie vorbim de carcasa exterioară din 5 părţi care compensează slăbiciunile craniului uman beneficiind de material policarbonat cu diferite grade de rezistenţă.

Sweet Protection Bushwhacker negru Sweet Protection Bushwhacker portocaliu

Acest design inovativ garantează protecţie maximă şi rezistenţă ridicată la impact în timp ce greutatea este redusă la minimum. Forma căştii Bushwhacker permite o acoperire optimă a capului şi este disponibilă şi în varianta de carbon cu MIPS.

Sweet Protection Bushwhacker rosu Sweet Protection Bushwhacker verde Sweet Protection Bushwhacker albastru

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × three =