Acum citesti
Rock Shox Recon Silver TK pe arc (2017)

Câte furci pe arc de calitate se mai fabrică în ziua de astăzi? Păi stai să vezi, că ai mult prea multe degete la mână ca să le poți număra. Candidatul de față, Rock Shox Recon, este printre cei care dețin monopolul pe această piață, căci furci pe arc mai găsim doar în segmentul entry-level și în general, acestea provin de la Suntour. Un concurent pentru Recon-ul de față ar fi XCR-ul pe arc de la Suntour, însă Rock Shox a făcut treabă mai bună cu acest model decât taiwanezii.

Ce face ca această furcă să fie atât de specială? Când ești aproape singur în segment, este important să arăți performanță, chiar dacă alergi de unul singur. Finisajele sunt bune, calitatea materialelor de asemenea bună, are un preload funcțional care chiar întărește sau înmoaie arcul după caz, are un rebound funcțional și are un ax de 15mm, pentru prinderea roții din față, adică oferă o rigiditate crescută față de clasicele de 9mm. Faptul că are un gât conic este de la sine înțeles, nu?

Deși nu este foarte ușoară (cântărește aproximativ 2.3 kg), furca asta este dispusă să încaseze abuzuri. Brațele superioare nu vin cu vreun coating fabulos, însă aceasta culisează mai mult decât acceptabil, iar când vine vorba de amortizarea șocurilor face o treabă bună. Nu se descurcă foarte bine pe denivelările repetate, neavând timp să revină corespunzător (o chestiune pe care am întâlnit-o și la modelul Recon pe aer) însă jonglează cu cele dure și puternice, spre exemplu după o săritură. O furcă pentru condiții dificile, care se reglează rapid și care nu necesită aceeași întreținere precum o furcă pe aer.

În fine, singura problemă rămâne cum vei găsi această furcă. De regulă, se află în componența standard a unor biciclete de pe piață, însă conform importatorului, aceasta poate fi achiziționată la un preț de 890 de lei (local, nu am găsit-o pe niciun site). Concurentul de la Suntour, modelul XCR, este oferit pentru aproximativ 600 de lei, însă este ceva mai în urmă la capitolele finisaje și reglaje. Așadar, dacă vei vrea să faci un upgrade, este foarte posibil să găsești această furcă și pe piața de second hand-uri. Dacă nu are joc și culisează fin, înseamnă că o poți achiziționa liniștit.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × 1 =