Acum citesti
Aceasta este noua furcă Rock Shox RS-1

Rock Shox a publicat în ultima lună diverse fotografii sau filme care arătau noua furcă RS-1. Astăzi, ne trimit comunciatul de presă cu fotografii la rezoluție bună cât și date tehnice compelte despre noua furcă inverted ce va urma să facă furori pe piață.

rock_shox_rs_2014_4

RS-1 a fost prima furcă construită de Rock Shox, în urmă cu 25 de ani. De atunci și până acum întreaga industrie s-a schimbat, deci și-au propus să lanseze un produs care să-și lase amprenta în rândul concurenței. Astfel, au creat o furcă foarte bine optimizată, cu un lock-out eficient care va salva energie și cu un cartuș de aer foarte ușor.

Optimizat înseamnă că a fost utilizat material suficient cât să obțină o structură rezistentă și o greutate foarte mică. Mai precis, 1.666 de grame pentru singura versiune disponibilă și anume cea pentru biciclete 29er. Brațele superioare, crown-ul și steerer-ul sunt o singură piesă din carbon, structura ducând nu doar la o manevrabilitate crescută ci și la o rigiditate excelntă.

Rock Shox se mândresc cu noua construcție inverted a furcii RS-1, deoarece au găsit calea de a obține o structură fără reproș. O furcă inverted flexa prea mult dacă era prea ușoară fie avea o rigiditate torsională mare, dar era grea. Astfel, Rock Shox afirmă că sunt prima companie din lume care pot livra un produs pregătit pentru Cupa Mondială.

Furca utilizează un ax de 15mm, care odată strâns, devine parte structurală a furcii mărind rigiditatea sau precizia în viraje foarte mult și are cablul de Lock-Out tras prin interiorul brațului drept. Este livrată cu tokens, distanțiere din plastic care pot micșora sau mări cursa după bunul plac: 80, 100 sau 120mm. Brațele inferioare măsoră 32 de mm în diametru.

Prețul recomandat este de 1.658 euro.

via Rock Shox

Vezi Comentarii (3)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nineteen + 2 =