Acum citesti
La Clejani au pedalat și în horă au intrat!

100 de bicicliști, majoritatea din București, au pedalat sâmbătă, 8 iulie, aproape 80 de km, pe traseul Bucșani-Clejani-Bulbucata, la al patrulea eveniment cicloturistic cu plecare din Bolintin Vale organizat în ultimii ani. Participanții au vizitat obiective istorice și culturale giurgiuvene din apropierea Bucureștiului, precum Conacul Anghelescu din Bucșani, biserica Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil  din Clejani.

“Cicloturiștii s-au relaxat, s-au bucurat de apropierea de natură, de bunătățile pregătite de oameni calzi și primitori din zonă, precum și de demonstrațiile realizate de meșteșugarii locali. Iată cum muzica, dansul și gastronomia unesc oameni diferiți, iar astfel de evenimente pot atrage turiști care apreciază autenticitatea și pot contribui astfel la dezvoltarea comunităților locale”, a spus Mircea Crisbășanu, organizatorul turului din partea Asociației ROI și a Outhentic Cycling Romania. El a anunțat, totodată, că următorul tur cicloturistic va avea loc pe 15 august la Potlogi.

Iată câteva impresii despre traseu, exprimate de către participanți:

  • Deși traseul pare lung, l-am parcurs cu ușurință, pentru că am mers într-un ritm relaxat. Am descoperit tradițiile locale, iar Clejaniul a fost o surpriză foarte plăcută, cu oameni talentați și creativi. Am avut ocazia de a cunoaște, printre participanți, oameni faini, cu care am avut ce discuta. Îmi place să descopăr România pe bicicletă și aș vrea să revin în această zonă”, ne-a spus Alexandra Dumitru (18 ani), una dintre participante.Pentru Alexandra, turul a fost binevenit, mai ales că tocmai a trecut cu bine de examenul de Bacalaureat.
  • “Echipa de la Videle vă mulțumeste pentru tot: organizare, echipa tehnică, asistența medicală, logistică, voluntari și, nu în ultimul rând pentru clipele, locurile și peisajele de neuitat cu care ne-am hrănit mintea și sufletul. Vom reveni cu drag”, a spus Laurenția Morometescu, o altă participantă.
  • Eliza Baias: “A fost o zi extrem de reusită, plină de surprize frumoase și, mai ales, o zi în care am avut placerea sa pedalez alături de oameni foarte faini. Mulțumesc frumos tuturor celor care s-au implicat in organizarea traseului. Ne vedem la următorul eveniment. 
  • “A fost un traseu interesant pentru mine, atât în ceea ce privește grupul cu care am pedalat, cât și pentru că am avut prilejul să trec prin sate pe care altfel nu cred că le-aș fi vizitat. M-am bucurat să văd interesul localnicilor, care ne salutau, modul cum ne-au primit, masa, dansul, tradițiile, meșteșugurile locale, care ar trebui puse mai mult în valoare”, a adăugat Kevin Vaughan, cicloturist cu experiență din Tasmania (Australia), sosit într-o scurtă vizită, ca voluntar, în România.

Traseul Bolintin-Bucșani-Clejani-Bulbucata măsoară aproximativ 80 km pe drumuri de asfalt și pietruite, cu o mică diferență de nivel, de 50m. Harta traseului este aici: https://www.bikemap.net/en/route/4075667-bolintin-vale-clejani-bulbucata-2017/?created=1. Puteți urmări aici imagini din cursul traseului.

Evenimentul „Pedalăm pe urmele istoriei la Bucșani, Clejani și Bulbucata” este organizat de către Outhentic Cycling Romania și Asociația ROI, cu susținerea OMV Petrom. Turul este parte a unui proiect de dezvoltare comunitară, finanțat de OMV Petrom, menit să susțină și să încurajeze dezvoltarea durabilă a comunităților locale prin cicloturism ca posibilitate de valorificare a resurselor locale: monumente istorice si culturale zone naturale, ospitalitate, tradiții etc. Peste 30 de voluntari, atât angajați OMV Petrom, cât și localnici, au contribuit la buna desfășurare a turului și la succesul evenimentului.

Evenimentul a beneficiat de sprijin deosebit din partea Primăriilor comunelor Bucșani, Clejani și Bulbucata, precum și din partea următorilor parteneri: Primăria din orașul Bolintin Vale, Inspectoratul Județean de Poliție Giurgiu, Inspectoratul Județean de Jandarmi Giurgiu, CIVITAS, Asociația Adevărații Veloprieteni, Aqua Carpatica, Concept Promo, Ferma Cocoșu’ Roșu, Asociația Meșteșuguri Argeșene, Magazinul Emmedue Sport Ploiești, Free Rider, Zebra Bike.

Fotografii: link

Filmuleț: link

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three × five =