Acum citesti
Fox F100 RLC 2011

Fox F-Series este una dintre cele mai usoare furci din gama producatorului american si se lupta direct cu modele usoare precum Magura Durin, Manitou R7 Elite sau Rock Shox SID. Fox F Series RLC cantareste doar 1.41 kg in versiunea cu ax de 9 mm si ofera o cursa de 100 de mm. Modelul testat de noi era dotat cu ax 15 QR cu gat conic si punea pe cantar 1.49 kg dispunand de aceeasi cursa de amortizare. Mai poti opta intre  FIT RL (modelul de baza disponibil doar cu ax de 9mm), FIT Remote (cu comanda de lock-out pe ghidon),  si FIT Terralogic (brate superioare cu invelis Kashima Coat si sistem Terralogic).

O scurta precizare pentru modelul Terralogic : daca bugetul iti permite, fiind cel mai scump model din gama, il poti alege pentru tehnologia cu care este dotat. Pe scurt, in momentul in care te urci pe bicicleta, furca nu se comprima ci reactioneaza doar la denivelarile de pe traseu.

Revenind la modelul F100 RLC, trebuie sa marturisesc ca am testat-o atat pe un traseu de Cross Country/Marathon cat si pe unele trasee de All Mountain (care sincer sa fiu imi aduc mai mult cu probele de Enduro). Traseul mai dur nu a fost parcurs in mod voit, ci pur si simplu am fost obligat sa ma intorc din tura pe acolo.

Furca lucreaza excelent pe denivelari si reactioneaza si la cele mici. Un singur aspect mai bizar : cand te urci pe furca, trebuie s-o comprimi pentru inceput de 2-3 ori pentru a functiona la parametrii normali. Cel mai probabil este vorba de circuitul uleiului in interiorul bratelor.

Direct de pe bratul drept al furcii, poti regla rebound-ul (adica viteza de revenire a furcii) dar poti actiona si lock-out-ul. Daca setezi rebound-ul pe minus furca va reveni greoi dar ofera o stabilitate mai mare bicicletei. In schimb, cu rebound-ul setat la maxim, revenirea este foarte rapida, dar feedback-ul obtinut pe radacini spre exemplu, este prea brutal si scade controlul pe care-l ai asupra bicicletei. In orice caz, nu este recomandat sa folosesti functia de rebound in extreme.

Furca nu flexeaza absolut deloc, este foarte rigida si-ti ofera tractiunea necesara atat pe urcari cat si pe coborari. Pe traseele mai extreme aceasta incepe sa-si arate limitele, in special datorita cursei de amortizare optimizate pentru traseele de Cross Country. Aici fac referire la traseul de enduro pe care am pedalat la intoarcere. Pe aceasta portiune Fox-ul a utilizat din plin toata cursa disponibila.

Bratele cu o grosime de 32 de mm ii ofera o rezistenta si mai buna, iar daca ai posibilitatea, opteaza pentru versiunea cu ax 15QR si cu gat conic, pentru o rigiditate excelenta. Din punct de vedere al costurilor este o furca scumpa, in special modelul Terralogic iar concurenta ofera furci cu preturi sensibil mai mici. In orice caz, Fox F-Series este o furca ideala pentru Cross Country si Marathon, care-ti va oferi reprize de amortizare excelente. Atata timp cat bugetul nu constituie o problema, este alegerea corecta.

Vezi Comentarii (3)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

11 − 9 =