Acum citesti
Angrenaj Shimano Ultegra 6700 (2012)

Chiar dacă setul Ultegra a primit un imbold puternic odată cu electrizarea sa, un grup de componente nu se poate baza doar pe schimbătoare, chiar dacă acestea merg impecabil. Așadar, iată FC 6700, angrenajul care mai confirmă, încă odată, că Shimano se respectă și își respectă clienții prin produse foarte bune.

Acum să trecem la descrierea piesei. FC 6700 are mai multe puncte forte. De exemplu, știai că placa mare este goală pe dinăuntru? Câștigul acestui design este în rigiditate – cei doi pereți plusează la acest capitol mai mult decât dacă cele 5 brațe (spider-ul) care susțin plăcile ar fi fost ranforste. Pe urmă, angrenajul este realizat din aluminiu forjat, iar faptul că brațele spider-ului sunt adâncite se contabilizează tot la rigiditate, dar și la aspect. Șuruburile cu care sunt prinse plăcile se strâng din partea interioară a angrenajului, lucru ce distanțează o idee placa mare de cea mică. Foile pot fi schimbate, iar angrenajul beneficiază de tehnologia Hollowtech II.

Dacă tot am adus în discuție aspectul, părerile sunt variate. Ultegra a început să preia forma setului Dura-Ace, o decizie asemeni unei săbii cu două tăișuri. Da, este adevărat că forma agresivă nu poate decât să crească atracția pentru acest set, dar asemănarea foarte mare cu Dura-Ace poate da impresia unei copii mai ieftine a acestui set legendar. Dar în ambele versiuni, finisajele angrenajului 6700 sunt impecabile, ochiul privitorului fiind răsfățat la acest capitol.

În combinație cu restul componentelor Ultegra, FC-6700 va asigura o funcționare foarte lină a trenului de rulare, cu tot ce presupune acesta. Adică, merge foarte bine, dar și schimbă foarte repede și precis. De fapt, aceasta este și caracteristica principală a setului Ultegra, încă de la înființare: componente o idee sub cele de ultra high-end ca și performanță, dar la prețuri mult mai accesibile.

Când vorbim de greutate, FC-6700 nu este tocmai în top. Cântărind 790 de grame, valoarea încadrează angrenajul pe aceiași linie cu seturile corespondente ale altor companii, dar în niciun caz în fruntea lor.

FC-6700 este disponibil în varianta 53-39, 52-29 și Compact (50-34) în materie de număr de dinți ai plăcilor și, ca lungime a brațelor, poți opta între 160, 165, 170, 172.5 și 175 mm.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 × four =