Acum citesti
Volagi Viaje, bicicleta făcută pentru orice drum

Versatilitatea este una dintre punctele forte ale unei bicicletei din motive pe care nu are prea mult rost să le enunțăm. Dar imaginează-ți o bicicletă construită pentru aproape toate tipurile de teren și care oferă și un grad satisfăcător de fiabilitate. Volagi Viaje este ceea ce producătorul ei numește adventure bike  și este concepută să străbați cu ea orice drum, fie el de pământ, asfalt, macadam, pietriș sau chiar un single track.

Dar ce face din Viaje o bicicletă recomandată unei drumeții aproape haiducesti? În primul rând, constructorul a folosit oțelul, un material foarte rezistent, calitate necesară în orice aventură, pentru cadru și carbonul pentru furcă, iar cele două componente benficiază de o geometrie foarte confortabilă. De exemplu, ghidonul se află destul de sus în comparație cu nivelul șeii, astfel că durerile de spate sunt ceva ce nu e sigur că vor apărea, iar forma Long Bow a seat stay-ului îți va feri zona lombară de amortizarea integrală a șocurilor. Totodată, chiar dacă confortului i s-a arătat atenție multă, transferul de putere nu a avut de suferit, bottom bracket-ul BB386 Evo asigurând rigiditatea necesară acelei zone. Pe urmă, roțile sunt pregătite să abordeze orice tip de suprafață de contact. Având mărimea de 700C, pe acestea pot fi montate anvelope de până la 42 de milimetri lățime, chiar dacă au și protuberanțe, și frânele pe disc sunt gata să oprească la timp bicicleta.

Viaje va fi disponibilă în două variante, SL și XL. Prima este mai performantă, pentru cadru fiind folosit țevi de oțel Columbus, și costă 2.900$ completă, în timp ce pentru achiziția doar a cadrului va trebui să scoți din buzunar 900$. XL beneficiază de țevi 4130 Chromo, iar acest lucru se reflectă în prețul cadrului care este de 600$ și al bicicletei complete, de 1.900$. Detalii complete despre Volagi Viaje pot fi găsite aici.

Vezi Comentariu (1)
  • adventure bike on roads ..and some dirty roads. nu cred ca unu cu buzunaru limitat (pana la 12.000) si-ar lua un gen djn asta ca sa faca adventure pe nush ce coclauri :))

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nine + five =