Acum citesti
Sprijin pentru Eduard Novak

Carol Eduard Novak este primul sportiv paralimpic care a adus o medalie de aur României la Jocurile Paralimpice. Novak a stabilit un record mondial la ciclism, la proba de urmărire, iar mai târziu a mai câștigat o medalie, de data aceasta din argint. Cu toate acestea, sunt șanse mari ca Guvernul României să îl lase fără recompensă financiară pe sportivul harghitean, lucru care nu mai necesită niciun alt comentariu. Dar situațiile dificile trezesc adesea solidaritate.

La vârsta de 20 de ani, după ce petrecuse 15 ani cu patinele în picioare, a suferit un accident de mașină în urma căruia și-a pierdut laba piciorului. S-a apucat de ciclism și iată că ne-a reprezentat țara cu mândrie și pentru acest lucru merită respectul nostru. Deși Eduard Novak nu s-a plâns niciodată de situația sa financiară, premiul care i se cuvine are o semnificație simbolică, de recunoștință față de un om care a făcut un pas uriaș pentru sportul românesc.

Așadar, vineri, 14 septembrie 2012, de la ora 17:00, Asociația Brașovul Pedalează invită toți bicicliștii brașoveni la un marș de susținere pentru acest om minunat, o Masă Critică pentru Carol Eduard Novak. Traseul va fi același ca și la Masa Critică obișnuită: Primăria Brașov – str. Nicolae Iorga – str. Lungă – giratoriu Livada Poștei – blvd. Eroilor – blvd. 15 Noiembrie – Calea București – giratoriu Poienelor – blvd. Saturn – blvd. Alexandru Vlahuță – blvd. Gării – str. Aurel Vlaicu – blvd. Griviței – str. 13 Decembrie – blvd. Iuliu Maniu – Primărie.

De asemenea, organizatorii brașoveni se alătură altor grupuri din țară care empatizează cu situația lui Ede. Și în București se organizează un eveniment care are același scop.

Pentru mai multe detalii legate de evenimentul din Brașov, accesează pagina dedicată acestuia, iar pentru cel din București, pe aceasta.

Vezi Comentarii (3)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 + 4 =