Acum citesti
Riders Club la final de sezon: concluzii și fotografii

15Cel mai mare sistem național de competiții din România dedicate amatorilor, Riders Club, încheie primul sezon de activitate. Iar dacă ne uităm în urmă, nu doar cifrele sunt cele grăitoare dar și amintirile și experiențele celor care au luat parte în cele 12 competiții ale anului. Noi am participat la două curse, cea de la Câmpulung și cea de ștafetă de la Băneasa, iar în rest, am fost prezenți pe margine pentru a încerca să surprindem cele mai bune momente ale curselor. Și cu toate că nu am fost prezenți la toate evenimentele, am strâns pentru voi mai jos, o colecție a celor mai reușite fotografii.

Personal, am considerat cursa de Câmpulung Muscel ca fiind cea mai reușită, în special datorită faptului că a avut un grad mai mare de dificultate care le-a arătat celor care nu prea au cutreierat munții ce înseamnă de fapt Mountainbiking. Mai mult decât atât, au existat două trasee la fel de superbe (unul scurt și unul lung), care au reușit să-i pună pe unii din participanți la grea încercare. Și cu toate acestea, zâmbetul pe care l-au afișat la final a spus multe despre cursa pe care tocmai o încheiau.

Riders Club este un concept care a prins repede la public datorită traseelor abordabile și al unui sistem bine pus la punct, menționând aici și cronometrarea cu chip de unică folosință. Pe de altă parte, nici numărul de participanți nu este de neglijat, mulți dintre aceștia fiind motivați de faptul că pot concura împotriva unor prieteni, colegi de muncă sau chiar membri ai familiei așa cum am aflat din interviurile pe care le-am realizat la începutul sezonului.

Și acum, cifrele: de la reprezentanții MPG am aflat că acest sezon a totalizat 6.600 de ore de stat în șa pentru participanți în cei 375 de km de trasee de concurs din țară. Mai mult, comunitatea a crescut la peste 4.000 de membri, iar în acest prim sezon, printre cei mai tineri participanți au fost mai mulți copii de 14 ani, pe când cel mai în vârstă, a fost doctorul Nicolae Stroescu, care la cei 73 de ani ai săi, a participat la 7 evenimente. Cea mai lungă cursă a fost cea de la Căldărușani, cu un total de 66 de km (3 runde a câte 22 de km), iar cel mai lung traseu a fost cel de la Trofeul Muscelului, cu 54 de km străbătuți de cei care s-au înscris la nivelele 1 și 2.

Cu această ocazie am dori să știm cum a fost experiența Riders Club pentru tine, în cazul în care ai participat la una sau mai multe competiții. Între timp, te lăsăm să parcurgi cele mai interesante fotografii pe care echipa FreeRider le-a realizat anul acesta în cadrul curselor organizate de MPG.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

13 − nine =