Acum citesti
Chindia Challenge, provocarea din 30 iunie

Duminică, 30 iunie, la Târgoviște se va da startul competiției Chindia Challenge, a cincea din calendarul Riders Club. Evenimentul are startul în Piața Tricolorului, din centrul orașului, și întâmpină participanții cu două trasee idilice care traversează ultimele dealuri subcarpatice, situate imediat înainte de întinderea spre sud a Câmpiei Române.

chindia_challenge

Competiția de la Târgoviște va fi organizată de Silviu Constantinescu, care va asigura managementul organizatoric, inclusiv obținerea aprobărilor necesare, curățarea și marcarea traseului, gestionarea și coordonarea punctelor de control, asistenței medicale și punctelor de alimentare. MPG se alătură organizatorului cu servicii de marketing sportiv și administrează înscrierile prin intermediul platformei www.ridersclub.ro. În plus, MPG va asigura pachetul de concurs, necesarul punctelor de alimentare și premiile.

Înscrierile sunt deschise pe pagina detaliată a evenimentului. Cei care doresc să participe pot profita până luni, 24 iunie, de taxa minimă de înscriere, de 60 de lei. După această dată, taxa va fi 70 de lei, respectiv 80 de lei pentru înscrierile făcute la fața locului, în ziua evenimentului. În plus, cei care doresc să vina cu prietenii la concursul Chindia Challenge, în functie de marimea grupului, pot beneficia de următoarele discounturi la taxa de înscriere:

  • 4-7 înscriși– discount 25%
  • 8-12 înscriși– discount 50%

Listele cu cei înscriși trebuie trimise la adresa [email protected] și nu vor putea fi completate ulterior. Oferta de înscriere în grup este valabilă doar pentru riderii care nu sunt înscriși deja în cursă. Prețul aplicabil este cel din momentul în care este trimisă lista și este primit OP-ul aferent plății prin transfer bancar. Plata poate fi realizată în contul RO45 RZBR 0000 0600 0870 0386, deschis la Raiffeisen Bank.

Trasee

Dealurile parcurse nu depășesc 500 de metri altitudine și sunt potrivite pentru mountain-bike, iar în plus, oferă și câteva obiective turistice: Mănăstirea Dealu (traseul scurt), Mănăstirea Viforata și vechea Biserică Gorgota (traseul lung). Traseele încep din Târgoviște, cu 6 km de asfalt care asigura trecerea către potecile și drumurile pădurilor sau dealurile învelite cu iarbă.

Consider că traseele de la Chindia Challenge sunt deosebite în primul rând datorită reliefului de aici: dealuri împădurite, cu urcări nu foarte dificile și coborâri destul de lungi și uneori foarte tehnice. În al doilea rând, datorită distanței foarte scurte față de București. La numai o oră și 30 de minute, putem găsi un loc ideal pentru cicliști. Traseul este cunoscut de anul trecut, însă am făcut câteva modificări pentru a le fi mai accesibile riderilor amatori, dar și pentru a-i surprinde pe cei care deja îl cunoșteau foarte bine” a adăugat Silviu Constantinescu, organizatorul evenimentului Chindia Challenge – Riders Club.

Recunoașterea oficială a traseelor se va face cu o săptămână înainte de concurs, pe 22 iunie, la orele 11:00, cu plecare din Piața Tricolorului. Pentru fiecare dintre cele două trasee va fi câte un reprezentant din echipa organizatorului, care va putea răspunde la orice întrebare legată de concurs.

Diferența de nivel: aprox. 360 m pentru cursa de 24,53 Km și aprox. 1.110 m pentru cursa de 53,77 Km

Punct de plecare: Piața Tricolorului, centrul orașului Târgoviște

Puncte de alimentare și prim-ajutor: 4 (la start și pe traseu la km: 12, 23, 44)

Accesare harta traseu

Pachet de concurs

Pe lângă experiența parcurgerii unui traseu unic, participanții vor beneficia în pachetul de start de: număr de concurs, cip de cronometrare de unică folosință, covrigei Grand Papa și brioșă. La final, cu toții vor avea o doză Ursus Cooler, covrigei și brioșă. În plus, la punctele de alimentare de la start și de pe traseu vor găsi apă, banane, ciocolată, glucoză și biscuiți.

Premii

Primii trei clasați în cadrul fiecărei categorii se vor bucura de premii oferite de MPG cu sprijinul sponsorilor și partenerilor Riders Club. Cel mai bine clasați rideri de nivel 1, masculin și feminin, din Târgoviște, vor fi premiați de Prolibiris cu câte un voucher de 100 de lei, la achiziționarea de cărți. Concursul de la Târgoviște mai oferă tuturor riderilor participanți șansa de a câștiga unul dintre premiile puse în joc la tombola evenimentului. Pentru a intra în posesia premiului, participanții trebuie să fie prezenți la extragerea din cadrul festivitatii de premiere și să aibă asupra lor numărul de concurs și un act de identitate. Premiile oferite în cadrul tombolei sunt: 1 cadru GIANT super light din aluminiu AluXX SL în valoare de 3.000 de lei, 1 produs BikeLane Safety Light și 3 pachete tricou + șapcă.

Vezi Comentariu (1)
  • Cred ca diferentele de nivel sunt un pic gresite. Nu ar strica sa mai verifice inca o data diferentele de nivel. La traseul scurt diferenta de nivel cred ca este de ~ 300 m. Avem diferenta de nivel de ~100 m la un traseul de genul Prima evadare. In zona de deal nu prea au cum sa fie doar 100.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × 2 =