Acum citesti
Proiectul Riders Club a fost lansat oficial

Probabil unul dintre cele mai anticipate proiecte ale acestui sezon, Riders Club, a fost lansat oficial ieri, în cadrul unei conferințe de presă. La eveniment au participat organizatorii cursei, partenerii proiectului, dar și mai mulți reprezentanți din media.

riders_club

Dacă despre campionatul Riders Club am mai relatat în câteva materiale anterioare, precum interviul cu Ovidiu Cocieru, de această dată a fost vorba despre sublinierea conceptului pe care Riders Club îl propune. Acest campionat de mountainbike care cuprinde momentan 15 etape, lista fiind deschisă conform organizatorilor, se adresează tuturor sportivilor, de la cei recreaționali, la cei de performanță. Va exista un sistem de punctare pentru fiecare dintre cele 4 niveluri valorice, așa că este exclusă posibilitatea ca un concurent mai avansat să se înscrie deliberat într-o categorie inferioară. Desigur, acesta este doar unul dintre beneficiile sistemului propus de MPG.

Primul eveniment programat în cadrul Riders Club 2013 va avea loc la Pădurea Băneasa, în data de 13 aprilie. Cursa nu va fi una dificilă, Răzvan Jugănaru, cel care a conceput traseul, declarând că “fiind început de sezon, nu este recomandat să începem direct cu o cursă solicitantă, nici ca lungime, nici ca diferență de nivel”. Vor exista 3 lungimi de competiție, de 17, 34 și 51 de kilometri, adică una, două și trei parcurgeri ale buclei de 17 kilometri trasate prin pădure. Primul traseu este destinat categoriei 4, cel de-al doilea categoriei 3, în timp ce sportivii de nivel 1 și 2 vor avea de luat în piept cea mai lungă configurație.

Vezi Comentarii (15)
  • Mi se pare foarte buna ideea acestui campionat. Sa speram ca se vor inspira si altii din aceasta idee. In schimb nu inteleg de ce pana pe 2 aprilie se putea plati inscrierea cu tarif redus, daca abea pe 3 aprilie a fost lansat in mod oficial..

  • mi se pare foarte interesanta treaba. cei legitimati sa mearga la distantele serioase, sa vedem de ce au legitimatia aia. asa vor simti si broastele roz cu iz de cupa mondiala, cum sta treaba….

  • Cred ca sunt aceiasi organizatori de pana acum uniti intr-un campionat adresat amatorilor. Foarte bine daca se implica si FRC, nu asta trebuia sa faca si pana acum? Pana la urma care mai este rolul federatiei?

  • sustin ideea lui doru, sa se diferentieze cei cu licenta
    prin a merge la distantele lungi si sa fie o preselectie de verificare a stagiului de pregatire, sa nu se mearga cei care au relatii iar cei care merita cu adevarat sa stea acasa datorita unor neintelegeri cu federatia.

  • Mie initiativa mi s-ar parea ok DACA ar fi un sistem deschis, adica daca eu pot sa imi inscriu in riders.ro orice rezultat de la o competitie FRC sau privata din Romania. Cum acest sistem este inchis, mie mi se pare ca este facuta pentru a trage foloase intr-un fel sau altul, fara a avea importanta pentru mine daca sunt cuvenite sau necuvenite. In plus este un sistem inechitabil din moment ce majoritatea covarsitoare a competitiilor sunt in capitala sau in imediata apropiere. Majoritatea amatorilor merg pana in 200 de km distanta (unde te poti duce si reveni cu masina in aceeasi zi) si in consecinta sportivii de nivel 3 si 4 din alte zone decat Bucuresti vor fi clar dezavantajati.

  • @ Claudiu. Sistemul este unul deschis. Orice persoana se poate inscrie in Riders Club. Sistemul Riders Club este o inititiativa privata a companiei Media Production Group. FRC are rol de partener si consultant pe probleme tehnice si de arbitraj. In ceea ce priveste numarul de competitii, in primul an al sistemului calendarul are 15 competitii, din care 10 sunt in afara Municipiului Bucuresti si Judetului Ilfov. Suntem siguri ca in anii urmatori Riders Club se va dezvolta si in alte zone.

  • La prima cursa inscrierea la unul din cele 4 niveluri este lasata la latitudinea fiecarui participant. Promovarea sau retrogradarea la un alt nivel se va face in functie de rezultate sau fiecare se inscrie la ce categorie considera?

  • @ Catalin. Nivelul de abilitate se alege o singura data la inceput, cand riderul isi face cont gratuit pe site. Exista criterii clare prin care riderii sunt indrumati sa-si aleaga nivelul. Vezi aici: http://www.ridersclub.ro/ro/despre
    Ulterior realizarii contului de membru, promovarea si retrogradarea se face in functie de rezultate. Pozitionarea intre primii clasati la mai multe curse, duce automat la promovarea la urmatorul nivel. De asemenea, daca autoevaluarea este evident gresita sau rau intentionata, promovarea se poate face si mai repede. Mai multe detalii in regulament, la sectiunea 4.3. http://www.ridersclub.ro/sites/default/files/public/documents/REGULAMENT_RIDERS%20CLUB_2013.pdf

  • @Ovidiu sistemul vostru este inchis si nu deschis, poate nu intelegi matale ce inseamna conceptul. Asa mi le spusesi si alea cu competitiile de parca as fi tampit si nu stiu sa vad unde mama cucului sunt concursurile alea pe harta, adica daca 11 din 15 sunt la maxim 100 de km de Bucuresti inseamna ca sunt departe de capitala dar ca eu n-am decat 2 sub 200 de km inseamna ca sunt bine distribuite?
    Eu sincer as saluta o initiativa de genul acesta daca as putea inscrie orice rezultat obtinut la concursurile de ciclism pana atunci raman la cele declarate mai sus.
    Interesul poarta fesul.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

8 + seven =