Acum citesti
Căldărușani Adventure 2013: Podium ploieștean în Codrii Vlăsiei

Șerpuind pe șoselele ilfovene este destul de ușor să te rătăcești, însă doar așa ai șansa să descoperi varietatea de trasee pe care zona unde cândva să întindeau Codrii Vlăsiei o propune. Pâlcuri de păduri intrerupte de poteci peste imașuri mărginite de lacuri unde timpul s-a oprit în loc sunt la tot pasul și un astfel de decor rupt de cotidianul urban a fost azi locul de desfășurare al Căldărușani Adventure.

caldurasani_race_2013

Circa 400 de participanți au răspuns invitației lansate de organizatorii seriei Riders Club și au ignorat potențiala zi toridă care se prefigura. Însă anul acest nici vara nu mai e ce-a fost și doar un număr decent de grade (decent pentru granița Bărăganului) a acompaniat desfășurarea de astăzi. Traseul propus, o buclă de 23 de kilometri, a străbătut împrejurimile Mănăstirii Căldărușani, alternând într-un ritm solicitant poteci mai line, cu altele mai complicate, modelate după ploile din ultima vreme.

Nu doar rezistența participanților a fost pusă la încercare, în funcție de categorie aceștia având de parcurs chiar și 3 ture, ci și îndemânarea, căci manevrarea bicicletei prin șleaurile a ce a mai rămas din Codrii Vlăsiei fiind un veritabil test în acest sens. Nu au lipsit nici defecțiunile tehnice, dar dat fiind specificul sportului, acestea nu sunt decât banalul risc al meseriei.

Cel mai rapid în această zi de iulie a fost Alexandru Ciocan, care din start a impus un ritm la care doar el a putut face față, încheind cursa după 2 ore, 46 de minute și 42 de secunde. Următorul sosit a fost Adrian Nițu, cu peste 3 minute în spate, în timp ce alt ploieștean, Nicolae Țintea, a terminat cu circa 5 minute în urma medaliatului cu argint.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × five =