Acum citesti
Pantofi de ciclism Shimano: XC50 și XC60

Pe lângă noile inovații din gama de piese pentru 2012, Shimano a plusat și cu două noi modele de pantofi de mountain bike. Este vorba de XC50 și XC60, două modele destinate celor care trăiesc pentru cross-country.

Cele două modele au fost optimizate pentru cerințele unei întreceri de cross-country și au șanse să formeze o linie întreagă destinată acestui segment.

XC60 (poza sus) are exteriorul fabricat din piele sintetică rezistentă, pe când talpa este făcută din fibră de carbon ranforsată cu polyamid. Astfel, firma japoneză a obținut rețeta ideală pentru o pereche stabilă, cu aderență bună și care promite să reziste câțiva ani. Sistemul de închidere al pantofului, Velcro, împreună cu talpa interioară proiectată anatomic asigură un nivel ridicat de confort, dar și o greutate de doar 665 de grame/pereche, care face din XC60 cea mai ușoară pereche de pantofi produsă vreodată de Shimano. Pantofii costă circa 200 de euro și sunt disponibili în mărimi de la 38 la 48.

XC50 este și acesta un model dedicat probei de cross-country, disponibil în două variante. Atât XC50, cât și XC50N au tălpile fabricate din fibră de sticlă ranforsată cu nylon și se pot adăuga cuie și la mijlocul tălpii există o inserție de cauciuc care mărește aderența pantofului chiar dacă nu s-a blocat în pedală. XC50 cântărește 673 de grame/pereche, iar XC50N 681 de grame în ciuda materialului în surplus, destinat confortului termic, acest model fiind conceput pentru condiții reci, de iarnă.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seven + twelve =