Acum citesti
Giant prezintă Trance şi Reign pentru 2015

Anul trecut, în timp ce majoritatea producătorilor încă nu se deciseseră, Giant a stabilit că viitorul ciclismului de munte aparţine roţilor de 27,5 inch şi a lansat o largă gamă de biciclete regândite să funcţioneze corect folosind noua dimensiune de roată.

Aproximativ acum doi ani Giant a introdus şi un nou standard pentru headset denumit Overdrive, sistem specific doar bicicletelor lor. Overdrive înseamnă că în loc ca furca să aibă un gât de 1 1/8 inch diametrul începe de la 1 ¼ şi se termina cu 1.5 inch. Giant spune că acest sistem îmbunătăţeşte cu 30% rigiditatea în zona ghidonului.

Însă noul standard a dat mari bătăi de cap clientului final, întrucât toată lumea trebuia să folosească la upgrade-uri sau ca piese de schimb doar produse Giant, aşa că pentru viitor compania s-a întors la standardul acceptat peste tot în industrie.

Noul Giant Trance este disponibil în două versiuni. Varianta SX care dispune de o furcă Pike cu 160mm cursă sau varianta Advanced cu o furcă de 140mm. Ambele biciclete dispun la spate de o suspensie de 140mm.

giant trance reign 2015 1

Cea mai scumpă variantă este Giant Trance Advanced cu un preţ de 7.750$. Pentru aceşti bani primeşti un full suspension care are doar 11,7 kg. Însă preţurile încep totuşi de la 3.600$.

Giant Reign 27.5 2 are un preţ de 3.400$ şi este modelul de bază pentru noua platformă pentru Enduro a celor de la Giant. Dispunând de suspensii de 160mm faţă şi spate şi echipare Deore, preţul pare destul de bine justificat.

Însă indiferent de preţ toate modelele Reign primesc tijă de şa reglabilă. În cazul modelului de bază este vorba de tija şa de Giant Contact SL. Partea interesantă a acestei tije este că părţile interne pot fi întoarse. Aşadar ghidarea cablurilor se poate face la interior sau exterior dacă bicicleta ta nu are deschizăturile necesare în cadru pentru ghidare internă.

Giant Reign Advanced 27.5 0 Team 2015

La fel ca şi celelalte biciclete din gama Giant, Reign foloseşte suspensia Maestro. Greutatea acestei biciclete este de 14,7 kg.

La celalalt capăt al gamei avem Giant Reign Advanced 27.5 0 Team, modelul de top. La un preţ de 8.250$ bicicleta dispune de un triunghi faţă al cadrului din carbon şi echipare cu componente dintre cele mai bune. Cât priveşte designul, în trecut Giant nu prea insista pe partea asta însă începând cu acest an şi grafica a primit un look nou.

Dispunând de un ghidon lat, pipă scurtă şi protecţii pentru angrenaj, Reign este gata de cursă imediat ce o scoţi din cutie. Bicicleta vine echipată cu anvelope Schwalbe mari de 2.35 însă chiar şi aşa mai este încă loc pentru anvelope şi mai mari. Greutatea bicicletei este una respectabilă de doar 12,5 kg.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × three =