Acum citesti
Kross revine în forță în România cu modele atractive

Brand-ul polonez Kross a fost prezent în România în anii anteriori, dar activitățile de marketing au fost foarte reduse, deci nu s-a bucurat de o expunere pe măsură astfel încât să ajungă la urechile consumatorilor. Noul distribuitor este în prezent Kero Bike, care a început cu dreptul și care a realizat vinerea trecută o prezentare pe măsură, la Odorheiul Secuiesc, unde ne-am prezentat pentru a lua contact cu noua gamă de biciclete 2014. Din păcate bicicletele nu au putut fi testate, condițiile meteo nefavorabile (ninsoarea mai precis), fiind motivul principal. Dar cu siguranță vom primi modele de test pentru sezonul care urmează, așadar mai este necesară puțină răbdare.

Mai întâi, cifrele

Kross a luat naștere în 1990, fiind ideea unui mecanic de biciclete. Astăzi, compania are aproximativ 500 de angajați și produce 250.000 de biciclete pe an, deși capacitatea fabricii este de 1 milion de biciclete. Kross se bucură anual de o creștere de 10% a vânzărilor, în condițiile în care piața de biciclete crește în fiecare an cu 5 procente. De asemenea, este bine de știut că polonezii dețin una dintre cele mai mari fabrici de biciclete din Europa (3 linii de asamblare și depozit de 17.000 mp) dar și faptul că sunt prezenți în 35 de țări, în țări precum Statele Unite, Canada, Columbia, Rusia, Chile, Peru sau chiar Nigeria. De la 1 septembrie 2013, Kero Bike va reprezenta compania poloneză în România. Nu în ultimul rând, Kross are și o echipă de MTB, prezentă la majoritatea concursurilor europene.

Iar în continuare, bicicletele

Probabil că aceasta este partea care vă interesează cel mai mult, deși nici cifrele prezentate mai sus nu sunt de ignorat. Ca idee generală, Kross va avea 3 game diverse de biciclete: Active, Sport și Race, orientate către segmente diferite de clienți. Această împărțire este de bun augur, pentru că va face ca decizia cumpărătorului să mai simplă. Partea bună este că toate se caracterizează prin finisaje bune, inclusiv pentru suduri, care sunt foarte netede, în unele cazuri fiind greu de distins aluminiul de carbon, dacă nu ești atent. Cele trei game se fac remarcate în special prin culori: modelele de bază, Active, vin cu o combinație de 3 culori, cele Sport cu o combinație de 2 culori, iar cele pentru race sunt simple și sobre, în general cu combinații de negru și gri. Modelele de top vor avea fie cadre din carbon, fie din aluminiu 7046 T6 (Aluminium Ultralight), fiind mult mai rigidite decât cele din aluminiu 7005 sau 6061, iar astfel, mai performante.

Nu în ultimul rând, cei de la Kross vor oferi și îmbrăcăminte pentru ciclism. Chiar și acestea vor respecta coerența în folosofia companiei, fiind oferite în culori compatibile cu cele ale bicicletei.

În ceea ce privește prețurile, acestea vor fi disponibile în curând. Competitive, după cum declară reprezentanții Kross, care ne-au spus de asemenea că vor concura cu mărci precum Cube sau Merida.

În continuare, câteva fotografii cu cele mai importante modele de la Kross.

robert_gustav_mircea

Prezență importantă: Robert Gustav Mircea (Robike) aruncă un ochi pe noua gamă a producătorului polonez.

 kross_level_r10_275_carbon_2014

Gama de top este reprezentată de biciclete cu un aspect simplu. Armele de XC sunt disponibile cu roți de 26 sau 27.5 inch.

kross_moon_2014

Pentru enduro, Kross a pregătit modelul Moon, complet nou dezvoltat și înzestrat cu o suspensie botezată RVS (care la bază este un Virtual Pivot Point).

kross_earth_s1_2014

Gama All Mountain este reprezentată de modelul Earth. Mai sus, versiunea entry-level, S1.kross_earth_s3_2014

Culorile se schimbă în cazul gamei Earth, deoarece vorbim de un model superior.  kross_gama_sport

Gama mid-level vine cu componente superioare și cu un aspect în două culori.kross_level_entry

Acesta este un 29er din gama Entry-level. Culorile sunt mai vii și mai aprinse pentru a atrage un public numeros.kross_level_entry_2

Același entry-level, cu o combinație de culori diferită.  kross_digger_2014

Kross are pentru 2014 și o bicicletă de Dirt Jump în gamă, botezată Digger. Una cu cadru din CrMo este de asemenea pe listă.kross_oras

Nici bicicletele de oraș cu coșuleț nu sunt străine gamei 2014.

kross_echipament

Îmbrăcămintea este concepută pentru a se potrivi coloristic cu bicicletele de munte.

kross_accesorii

Accesorii din plin. Pe alese!

kross_prezentare

Kross a a dus la prezentare o bună parte din cele 80 de modele pe care le produce.

Bottom line: dacă aveți posibilitatea, vizitați Odorheiul Secuiesc și împrejurimile. Peisajele sunt mirifice, iar lumea, aproape incredibil de prietenoasă, serviabilă și de binevoitoare. De la gazde, până la taximetrist.

Dragoș Mitroi
Odorheiul Secuiesc, Harghita

Galerie foto:

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eleven + six =