Acum citesti
Încă o medalie pentru Eduard Novak la Campionatele Mondiale

Liderul echipei Tuşnad Cycling Team, rutierul Eduard Novak, a obţinut, duminică, medalia de bronz în proba de 1 kilometru contratimp a Campionatului Mondial de Paraciclism pe velodrom de la Los Angeles.

Timpul reușit de Novak, de 1:09.316, i-a asigurat ultima treaptă a podiumului, în timp ce pe primul loc s-a clasat favoritul cursei, britanicul Jody Cundy, cu timpul de 1:06.001, urmat de cehul Jiri Bouska, cu timpul de 1:09.025.

Este cea de-a doua medalie câştigată de ciclistul român în mai puţin de 24 de ore, după ce sâmbătă a devenit, pentru a treia oară în carieră campion mondial, clasându-se pe primul loc în proba de urmărire individuală 4.000 de metri. Ultima probă la care va participa sportivul ciucan va fi cursa de scratch, în lungime de 10 kilometri.

Înainte de a pleca la Los Angeles, rutierul harghitean a declarat că obiectivul lui nu este neapărat câştigarea unei medalii şi a subliniat că acest concurs este un test şi un punct de plecare pentru Jocurile Olimpice de la Londra. Așadar, lucrurile au mers, cel puțin până acum, conform planului, ceea ce face din Novak un candidat serios la cel puțin o medalie olimpică de aur.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

11 + twelve =