Acum citesti
Road Grand Prix 2013 a adunat peste 1.000 de participanți la cele 5 etape

În data de 28 septembrie 2013 a avut loc la Râmnicu Vâlcea cea de-a cincea etapă și ultima din acest an a Road Grand Prix, un concurs de ciclism de șosea, pe etape, aflat la prima sa ediție.

road_grand_prix_2013

Etapa de la Râmnicu Vâlcea a fost o etapă de fond, prima de acest gen din cadrul RGP, și a avut o lungime de 74 de kilometri. La start s-au adunat 150 de cicliști, amatori și profesioniști, cu vârste cuprinse între 15 și 68 de ani. Cursa i-a revenit lui Gabriel Țintea, licențiat la CS Petrolul Ploiești, urmat de către coechiperul său, Daniel Crista și de către Alexandru Stancu.  La feminin s-a impus Beata Piringer, urmată de Irina Dumitru și Roxana Vatrici.

“Am inițiat acest turneu de concursuri de ciclism pe șosea pentru că îmi doresc să relansăm ciclismul de șosea în România. Vreau să încurajez participarea a cât mai multor cicliști, amatori sau profesioniști, de toate vârstele și cu toate tipurile de biciclete” a declarat Alexandru Ciocan, unul dintre organizatorii acestui circuit de concursuri.

Organizatorii doresc să mulțumească autorităților locale din Râmnicu Vâlcea fără al căror ajutor acest concurs nu s-ar fi putut desfășura în condiții de siguranță și la standarde înalte, dar și în aceeași măsură partenerilor de la Promotor Citroen, reprezentati de domnul Mugurel Pirscoveanu. Cele 5 etape ale Road Grand Prix de anul acesta (Iași, Cluj-Napoca, Ploiești de două ori și Râmnicu Vâlcea) au strâns, conform estimărilor organizatorilor, peste 3.000 spectatori și au adunat la start peste 1000 rutieri, atât amatori, cât și profesioniști.

“Acesta a fost doar începutul. Sperăm ca la anul să reușim să facem mai multe etape în cadrul Road Grand Prix și să ajungem în mai multe orașe pentru a putea atinge cât mai mulți oameni cu acest microb frumos care este ciclismul”, a mai adăugat Alexandru Ciocan.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

17 − 16 =