Acum citesti
Destinația finală a lui Virgil Gălățanu

Unul din cicloturiștii de seamă ai României, Virgil Gălățanu, nu a mai reușit să își încheie cea mai recentă expediție, el fiind răpus la începutul acestei luni de febra tifoidă, în India.

galatanu_virgil

Cea mai lungă expediție a sa a durat din 2002 până în 2010 și a însumat 300.000 de kilometri. Omul care fusese poștaș înainte de a se dedica plimbărilor în jurul lumii a străbătut Bătrânul Continent, a ajuns până în Africa de Sud și a petrecut o perioadă bună în Asia. Planul său era să parcurgă și cealaltă jumătate a lumii, ceea ce nu a mai fost posibil din pricina lipsurilor materiale. Totuși, cu forțele refăcute, el a pornit să își încheie periplul mondial, însă faptul că nu se vaccinase împotriva febrei tifoide l-a costa viața, vestea decesului său ajungând în țară în data de 3 octombrie, după cum relatează ziarul Ceahlăul.

Sursa: Ziarul Ceahlăul

Vezi Comentarii (8)
  • Din pacate pt porcarii si sporturi ‘aranjate’ precum este fotbalul se gasesc mereu sponsori dar pt acest om care a realizat ceva unic nu s-au gasit bani nici macar pt un amarat de vaccin. Si in acelasi fel sunt tratate multe sporturi si activitati care nu atrag prostimea in tara asta.

  • Astia sunt adevaratii romanii, temerari, nu au nevoie de nici un fel de sustinere , fac singuri ceea ce-si propun sau doresc sa faca ! Daca era ungur, imediat se sarea in sus , se povestea ce mari smecheri sunt nomazii maghiari ,….dar e roman, nu-l vede nimeni

  • Anda, se putea sa nu vii cu rautati din acestea nationaliste si cat se poate de ieftine? Ce legatura au ungurii cu comentariul tau de 2 lei? Si tu daca taceai, mai bine faceai!

  • Ciccio vello, nu sunt rautati, sunt REALITATI ! Priveste putin in urma, la meciul Romania-Ungaria ! Romanii sunt pusi la colt, indiferent cat de merituosi ar fi ! Daca e ungur ,aaaaaaa , imediat e ridicat in slavi ! Daca un ungur a facut o crima, se ascunde totul, , daca un roman a facut asa ceva ? Aaaaa, suntem rusinea Europei , etc etc Tot ce e azi in MASS-MEDIA, nu e deloc intamplator ! Ne distrug, zi cu zi, ora cu ora .

  • Anda, n-as zic ca-i ridica cineva in slavi pe unguri in Romania, dimpotriva, stim bine ca nu sunt(em) prea iubiti de romani. Tu nu ai facut decat sa jignesti o natie. Toate popoarele au fost migratoare intr-o etapa sau alta pana cand s-au sedentarizat. Nu facem nici istorie, nici politica, mai bine discutam de biciclete, nu? Legat de biciclete, iti spun eu din experienta micului business pe care-l am, ungurii iubesc mult mai mult mersul pe bicicleta. Proportional fata de romani, cred ca de cel putin 3 ori mai mult merg cu bicicleta decat romanii. Nu cred ca e o concluzie personala, cred ca orice distribuitor de biciclete isi da seama de acest lucru cand faci referinta la anumite arii geografice. Asa ca de la unguri, cu siguranta se pot invata o sumedenie de lucruri bune si sa nu-i mai hulim atata, sunt ai nostri si noi ai lor.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eighteen − fifteen =